Galatasaray ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek Süper Kupa finali Suudi Arabistan'da oynanacak

2022-2023 sezonunda Trendyol Süper Lig'i kazanan Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek Turkcell Süper Kupa finalinin 30 Aralık tarihinde Suudi Arabistan'da oynanacağı açıklandı.

Galatasaray ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek Süper Kupa finali Suudi Arabistan'da oynanacak

Trendyol Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nı 2022-2023 sezonunda kazanan Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek Turkcell Süper Kupa finali, 30 Aralık tarihinde Suudi Arabistan'da oynanacak.

Galatasaray ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek Süper Kupa finali Suudi Arabistan'da oynanacak - Resim : 1

TFF'NİN AÇIKLAMASI

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa maçı kulüplerimizin bilgisi dahilinde, 30 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 20.00'de Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda oynanacaktır."

Galatasaray ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek Süper Kupa finali Suudi Arabistan'da oynanacak - Resim : 2

SUUDİ ARABİSTAN FUTBOL FEDERASYONU DA DUYURDU

Suudi Arabistan Futbol Federasyonu Başkanı Yasser Misehal, iki üst düzey takıma ev sahipliği yapacak olmalarından mutluluk duyduklarını belirtti.

Misehal yaptığı açıklamada "Türkiye'nin Avrupa düzeyindeki iki büyük kulübü Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Türkiye Süper Kupa maçına Suudi Arabistan'ın ev sahipliği yapacak olmasından dolayı çok mutluyuz. Rekabet düzeyi yüksek heyecanlı maç olacak." ifadelerini kullandı.

Galatasaray ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek Süper Kupa finali Suudi Arabistan'da oynanacak - Resim : 3

TEPKİ ÇEKTİ

Bu ev sahipliği söylentisinin ilk çıktığı andan itibaren, tepkiler peş peşe geldi. Çoğu taraftar, Cumhuriyet'in 100.yılında oynanacak bu Süper Kupa finalinin ülke sınırları içerisinde oynanması gerektiğini belirtti. Kulüplerden, henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Galatasaray ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek Süper Kupa finali Suudi Arabistan'da oynanacak - Resim : 4

2020-2021 sezonunun Antalyaspor ve Beşiktaş'ı karşı karşıya getiren Süper Kupa finalinde de ev sahibi Katar olmuştu. Seyirci sayısının azlığı ve göze hitap etmeyen futbol da eleştiriye sebep olmuştu.

Galatasaray ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek Süper Kupa finali Suudi Arabistan'da oynanacak - Resim : 5

Galatasaray Fenerbahçe Suudi Arabistan
Ali Koç'un cezasına indirim yapıldı Antalyaspor'un İsrailli oyuncuları maça çıkmayacak Ancelotti Arda Güler'in dönüş tarihini verdi! Yunus'un golü 1 numara