Futbol dünyasının İtalyan efsanesi Salvatore Schillaci hayatını kaybetti

İtalyan efsane futbolcu Salvatore Schillaci, 59 yaşında hayatını kaybetti. Schillaci'nin bir süredir kanserle mücadele ettiği biliniyordu. Schillaci, 1990 Dünya Kupası’nda hafızalardan silinmeyen performansıyla gol kralı olmuştu.

Futbol dünyasının İtalyan efsanesi Salvatore Schillaci hayatını kaybetti

Bir süredir kanserle mücadele eden İtalya’nın efsane futbolcularından Salvatore Schillaci, 59 yaşında hayatını kaybetti. Schillaci, İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 1990 Dünya Kupası’nda gol kralı olmuş ve hafızalardan silinmeyen bir performans sergilemişti. Kariyerinin çoğunu İtalya’da geçiren Salvatore Schillaci; Messina, Juventus, Inter ve Japon ekibi Jubilo Iwata formalarını giydi. Futbolculuk kariyerinde milli takım da dahil olmak üzere toplamda 400 maçta forma giyen efsane santrfor, 166 kez fileleri havalandırmıştı. Aynı zamanda İtalyan golcü, Juventus formasıyla 1 UEFA Kupası ve 1 İtalya Kupası, Inter formasıyla da 1 UEFA Kupası kazanma başarısı göstermişti.

Futbol dünyasının İtalyan efsanesi Salvatore Schillaci hayatını kaybetti - Resim : 1

DÜNYA KUPASI'NDA GOL KRALI OLMUŞTU

Salvatore Schillaci, 1990 Dünya Kupası'nda attığı 6 gol ile Dünya Kupası'nda gol kralı olmuştu. İtalya'nın turnuvada 3. olmasında büyük pay sahibi olan Schillaci, o dönem Altın Ayakkabı ve Altın Top ödüllerini de kazanmıştı.

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları İcardi derbide oynayacak mı? Kenan Yıldız tarihe geçti Galatasaray kazanmaya devam ediyor