Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nde Çin’i yenerek altın madalyaya ulaştı!

FIVB Milletler Ligi yarı finalinde tarih yazan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, son 10 maçtır deviremediği ABD’yi ev sahibi olduğu yarı final mücadelesinde 3-1 ile yıkarak adını finale yazdırdı. Tam 5 yıl sonra finale yükselmeyi başaran Filenin Sultanları Asya'nın güçlü ekibi Çin ile yapılacak Milletler Ligi Final müsabakasında kıyasıya yarıştı. Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nde Çin’i yenerek altın madalyaya ulaştı!

Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nde Çin’i yenerek altın madalyaya ulaştı!

ABD'nin ev sahipliğinde, Arlington kentinde düzenlenen organizasyonda finale yükselen "Filenin Sultanları", Çin ile karşı karşıya geldi. Texas ev sahipliği yaptığı karşılaşmada birinci hakem olarak Arjantinli Rene Karina Noemi, ikinci hakem olarak ise Japon Myoi Sumie görev aldı.

Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nde Çin’i yenerek altın madalyaya ulaştı! - Resim : 1

Yarı final mücadelesinde 3-1 ile rakibini yıkarak tam 5 yıl sonra finale yükselen Filenin Sultanları Çin ile olan karşılaşmasında ilk seti alırken ikinci seti Çin 25-22 aldı. 

Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nde Çin’i yenerek altın madalyaya ulaştı!

Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nde Çin’i yenerek altın madalyaya ulaştı! - Resim : 2

Filenin Sultanları'nın VNL Finaller kadrosu şu isimlerden oluşuyordu:

Pasörler: Cansu Özbay, Elif Şahin

Pasör Çaprazları: Ebrar Karakurt, Melissa Vargas

Smaçörler: İlkin Aydın, Hande Baladın, Saliha Şahin, Derya Cebecioğlu

Orta Oyuncular: Eda Erdem, Zehra Güneş, Aslı Kalaç

Liberolar: Gizem Örge, Simge Aköz, Ayça Aykaç

Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nde Çin’i yenerek altın madalyaya ulaştı! - Resim : 3

FIVB Milletler Ligi’nde mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımı, önceki gece yarı finalde ABD ile kozlarını paylaşmıştı. Ay-Yıldızlılar, son 10 maçtır deviremediği ve rakibinin ev sahibi olduğu mücadeleye mutlak galibiyet parolası ile çıkmıştı. Müthiş bir çekişmeye sahne olan mücadelenin ilk setini 25-21, ikinci setini de 25-14 Filenin Sultanları kazanmıştı. 26-24 kaybedilen üçüncü setin ardından direncin kırılmasına izin vermeyen Sultanlar dördüncü sette 27-25 ile zafere ulaşarak adlarını finale yazdırmıştı.

 

Fenerbahçe'den Beşiktaş'a olay gönderme Wimbledon'da Djokovic'i yenen Alcaraz şampiyon oldu Toprak Razgatlıoğlu'ndan İtalya'da çifte zafer Dursun Özbek'ten TFF'ye 1959 tepkisi