İngiltere - İspanya FIFA Kadınlar Dünya Kupası finali ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Kadınlar Dünya Kupası şampiyonu final maçı ile belli olacak. FIFA Kadınlar Dünya Kupası finalinde İspanya ile İngiltere karşılaşacak. Tarihlerinde ilk kez finale çıkan iki takım kozlarını paylaşacak. Peki, İngiltere - İspanya FIFA Kadınlar Dünya Kupası final maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

İngiltere - İspanya FIFA Kadınlar Dünya Kupası finali ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Avustralya ile Yeni Zelanda'da düzenlenen FIFA Kadınlar Dünya Kupası finalinde İngiltere ile İspanya mücadele edecek. Kadınlar futbolunda dünyanın en büyüğü final maçında belli olacak. İngiltere ile İspanya, tarihlerinde ilk kez finale çıktı. Peki, İngiltere İspanya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte FIFA Kadınlar Dünya Kupası final maçı tarihi, saati ve detaylar...

İNGİLTERE İSPANYA MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

İngiltere ile İspanya'yı karşı karşıya getirecek mücadeleye Sidney'deki Avustralya Stadı ev sahipliği yapacak. Kadın futbolunun en büyüğünü belirleyecek karşılaşma 13.00'te başlayacak. 20 Ağustos 2023 Pazar günü oynanacak İngiltere İspanya maçı TRT Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.

İKİ TAKIM DA İLK KEZ FİNALDE!

Finalde kazanan taraf tarihinde ilk kez kupaya uzanmış olacak. Daha önce oynanan 8 Dünya Kupası organizasyonunda İspanya ve İngiltere, final oynama başarısı gösterememişti.

Önceki turnuvalarda yarı final oynama başarısı gösteren İngiltere, FIFA Kadınlar Dünya Kupası tarihinde ilk kez finale çıktı.

Bu turnuvaya kadar son 16 turundan ötesini göremeyen İspanya da tarihinde ilk kez finale yükseldi.

REKORLARIN SAHİBİ ABD BU SEFER YARI FİNALİ DE GÖREMEDİ!

Son iki turnuvanın şampiyonu olan ve bu turnuvanın da favori takımları arasında yer alan ABD, 9. kez katıldığı turnuvada ilk defa yarı finali göremedi.

FIFA Kadınlar Dünya Kupası tarihinin en başarılı takımı ABD, kupayı 4 kez kazanmıştı.

İlk kez 1991'de düzenlenen organizasyonda şampiyonluğa ulaşan ABD; 1999, 2015 ve 2019'da aynı başarıya ulaştı. 1995'te Norveç şampiyon olurken, Almanya 2003 ve 2007'de, Japonya ise 2011'de kupanın sahibi olmuştu.

2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda ABD dışında Almanya, İngiltere, İspanya ve Fransa şampiyonluk için iddialı takımları arasında gösteriliyordu.

FİNAL ÖDÜLÜ NE KADAR?

Bu turnuvadaki para ödülü miktarı, turnuva rekoru olacak. Önceki şampiyonaya oranla 80 milyon dolar daha fazla dağıtacak FIFA, toplam 110 milyon doları takımlar arasında paylaştırıyor.

İspanya ve İngiltere finalinde şampiyonluğa ulaşacak takıma 10, finaliste ise 7,5 milyon dolar para ödülü verilecek.

Ligin ilk büyük maçının muhtemel 11'leri Galatasaray Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda Ziyech, İstanbul'da Abdülkerim Bardakcı'yı kız zannettiler