Fenerbahçe'nin yeni hocası Mourinho'dan Aziz Yıldırım'a cevap! "Benimle ilk görüşen..."

Son dakika... Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aziz Yıldırım'ın "İlk biz görüştük" sözlerine cevap Portekizli teknik adam, "Benimle ilk iletişime geçen Branco oldu. Yani Ali Koç ve ekibi ilk olarak benimle görüştü." dedi.

Fenerbahçe'nin yeni hocası Mourinho'dan Aziz Yıldırım'a cevap! "Benimle ilk görüşen..."

Son dakika... Dün İstanbul'a gelerek Fenerbahçe ile resmi sözleşme imzalayan Jose Mourinho, basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor.

Portekizli teknik adam Mourinho ile Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıklamalarda bulunuyor.

Fenerbahçe'nin yeni hocası Mourinho'dan Aziz Yıldırım'a cevap! "Benimle ilk görüşen..." - Resim : 1

Basın toplantısından öne çıkan açıklamalardan Haberet.com'un derledikleri şöyle...

Ali Koç'un açıklamaları...

Stada gelen 35 bin taraftarımıza teşekkür ederim. Hocamıza müthiş bir 'Hoş geldin' kutlaması yaptık. Hocamız ve ekibi, 'Daha önce böyle bir imza töreni yaşamadık' dedi...

Biz hayal satmıyoruz, gerçekleri anlatıyoruz. 6 senedir yaptığımız hiçbir transferle ilgili haber sızdırmadık, ıslak imzayı gördüğümüz zaman açıkladık. Sayın Yıldırım 'Anlaştım' dedi. Anlaştım demek iş bitti demek, öyle değildi.

Mourinho'ya, 'Neden Türkiye'ye geliyorsun, Fenerbahçe sana ne katacak?' dedim. 'Bana çok şey katacak. Hem Fenerbahçe'ye şampiyonluklar getirir hem de Avrupa'da başarı getirirsem insanlar Jose Mourinho o tılsımı Fenerbahçe'ye de uyguladı diyecekler ve bu da bana büyük katkı sağlayacak' dedi.

AZİZ YILDIRIM'A CEVAP VERDİ

Jose Mourinho'nun açıklamaları...

Eskiden 'Ben Mourinho'yum' derdim, şimdi 'Ben Fenerbahçe'nin hocasıyım' diyorum. Çünkü kendimi böyle adlandırmak istiyorum.

Fenerbahçe'nin yeni hocası Mourinho'dan Aziz Yıldırım'a cevap! "Benimle ilk görüşen..." - Resim : 2

Benimle ilk iletişime geçen Branco oldu. Yani Ali Koç ve ekibi ilk olarak benimle görüştü. Ben transfer için kimseyle görüşmedim. Transferlerden önce projeyi gördüm. Eski kulübüm Roma'dan hiçbir futbolcu ile görüşmedim.

Fenerbahçe'nin yeni hocası Mourinho'dan Aziz Yıldırım'a cevap! "Benimle ilk görüşen..." - Resim : 3

Aziz Yıldırım ile de bir görüşmemiz oldu ama Fenerbahçe'ye gelmek için kendisinden izin almam gibi bir durum söz konusu değil. Ben serbest bir teknik adamım, herhangi bir kulüpten ya da kişiden izin almam.

"BAŞKAN DEĞİŞSE DE BURADAYIM"

Ben 2 yıl boyunca Fenerbahçe'nin teknik direktörüyüm, Fenerbahçe'de olacağım. Başkanımız Ali Koç buradayken bu sözleşmeyi imzaladım. Benim için istikrar ve proje çok önemliydi. Bu sabah tesislere gittim. Ben dünyada büyük kulüplerde çalıştım, tesisler çok iyi. Gelecek haftalar bizim için kolay olmayacak çünkü birçok oyuncumuz Avrupa Şampiyonası'nda olacak. 2 hafta içinde çalışmalarımıza başlamamız gerekiyor. Fenerbahçe'nin teknik direktörüyüm ve taraftar için elimden gelen her şeyi yapacağım. Başkan değişse de ben Fenerbahçe için çalışırım.

Fenerbahçe'nin yeni hocası Mourinho'dan Aziz Yıldırım'a cevap! "Benimle ilk görüşen..." - Resim : 4

Gittiğim yerde ilgi çekerim. Şu anda Avrupa'da daha fazla insan bu ligi takip edecek. Ben buraya Türkiye ve Süper Lig için ama temelde Fenerbahçe için çalışmaya geldim. Buradaki ligin daha iyiye gitmesini istiyorum.

Öncelikle İsmail Kartal'a teşekkür ediyor, kariyerinin kalan kısmı için en iyisini diliyorum. Geçtiğimiz sezon için yorum yapmam doğru olmaz. Ben oyuncularımın bana güvenmesini istiyorum. Onlarla direkt olurum. Takımı tanımak için biraz ihtiyacım var. Yeni sezon 22-23 Haziran gibi başlayacağız. 4 haftalık bir hazırlık süremiz olacak. Kısa sürede bir şeyleri değiştirmek mümkün değil. Ben İsmail Kartal'dan farklı bir hocayım. Herkesin kendine has özellikleri var. Fenerbahçeli taraftarların rüyalarını gerçekleştirebilmek için çok güçlü bir takım kuracağız.

Fenerbahçe'nin yeni hocası Mourinho'dan Aziz Yıldırım'a cevap! "Benimle ilk görüşen..." - Resim : 5

"ANA HEDEFİMİZ SÜPER LİG"

Başarı konusunda herhangi bir söz vermem. Benim mentalitem bellidir. Dün de söyledim, bu forma benim derim olacak. Kulüpte herkesin de bu mentalitede olmasını beklerim. Ana hedefimiz Süper Lig'i kazanmak. Umarım Şampiyonlar Ligi gruplarına katılabiliriz. Avrupa Ligi'nde daha fazla fırsatlar var elbette ama ana hedefimiz Şampiyonlar Ligi'dir.

Benim için hırs her maçı kazanıp şampiyon olmaktır. Fenerbahçe'nin realitesi bu. Taraftarlarımızın neler hayal ettiğini biliyorum. Eğer imkanım olsaydı yarın antrenmana başlar, önümüzdeki hafta sonu ilk maçıma çıkardım.

Fenerbahçe
G.Saray'ın ilk hedefi İlkay! Listede 3 yıldız var Avrupa'da üç kupayı kazanan tek isim EURO 2024 finali Berlin'de Mourinho Fenerbahçe'nin 78. teknik direktörü