Fenerbahçe'nin rakibi Sevilla hakkındaki bilgiler

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligindeki rakibi Sevilla oldu. Sarı lacivertliler, daha önce 2008'de Şampiyonlar Ligi'nde karşılaştığı rakibini penaltılarla geçmişti. Sevilla, Avrupa Liginin en çok şampiyon olan takımı. Peki, Sevilla nasıl bir takım? Kadrosunda kimler var?

Fenerbahçe'nin rakibi Sevilla hakkındaki bilgiler

Sevilla, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Fenerbahçe ile eşleşti. İki takım, daha önce 2008'te Şampiyonlar Liginde karşılaştı ve penaltılarla turu geçen Fenerbahçe olmuştu. UEFA Avrupa Liginde en çok şampiyonluk kazanan Sevilla hakkındaki bilgiler araştırılmaya başlandı. İşte Sevilla FC'ye dair merak edilenler...

SEVİLLA FC

Sevilla, 1905 yılında kurulmuş. La Liga'da oynayan Sevilla FC, 3 kez üst üste olmak üzere toplamda ise 6 kere UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu ve 1 kez UEFA Süper Kupası şampiyonluğu yaşamıştır. UEFA Avrupa Liginde en çok şampiyon olan takım ünvanını koruyor.

23. Hafta sonrasında Sevilla FC LaLiga Santander Puan Tablosunda 12. sırada bulunuyor. Sevilla FC, Rayo Vallecano 1 - 1 Sevilla FC'nin arkasından çıkıyor ve önümüzdeki maç gününde CA Osasuna ile karşılaşacaklar.

LaLiga Santander'in 2022-2023 sezonunda şu ana kadar oynadığı maçlarda Sevilla FC'nin en çok gol atan oyuncusu Rafa Mir 3 gol kaydetti.

Fenerbahçe'nin rakibi Sevilla hakkındaki bilgiler - Resim : 1

Ramón Sánchez Pizjuán Stadı

Sevilla FC maçlarını 1958 yılından bu yana Ramón Sánchez Pizjuán'da oynamaktadır.45.000 kişi koltuklu Pizjuán stadı kendi taraftarlarına göre 'cehennem' olarak görülmektedir.Sıradan bir mimarisi olan bu stad lig ve Avrupa maçlarında tamamen dolmaktadır.

Forma
Takımın 3 çeşit forması vardır.Ev sahibi forması,deplasman forması ve 3.formadır.Forma üzerinde bir bahis şirketinin reklamı yer alır. 1.forma beyaz,2.forma bordo,3.forma pembe tonlarındadır.Şampiyonlar ligi'nde giydikleri formalarda ise İspanya bayrağının renkleri görülebilir.

SEVİLLA'DA BU SEZON EN ÇOK FORMA GİYEN OYUNCULAR

LaLiga Santander'in 2022-2023 sezonunda en çok dakika forma giyen Sevilla FC oyuncusu:

Bono : 1755 dakika.
Gudelj : 1603 dakika.
Oliver T. : 1505 dakika.
E. Lamela : 1228 dakika.
Ürdün : 1174 dakika.

SEVİLLA 2023 KADROSU

Bono Kaleci 31 Fas Kanada
Marko Dmitrović Kaleci 31 Sırbistan
Marcão Stoper 26 Brezilya
Loïc Badé Stoper 22 Fransa
Tanguy Nianzou Stoper 20
Karim Rekik Stoper 28 Hollanda
Marcos Acuña Sol Bek 31 Arjantin
Gonzalo Montiel Sağ Bek 26 Arjantin
Jesús Navas Sağ Bek 37 İspanya
Nemanja Gudelj Önlibero 31 Sırbistan
Fernando Önlibero 35 Brezilya
Joan Jordán Merkez orta saha 28 İspanya
Óliver Torres Merkez orta saha 28 İspanya
Ivan Rakitic Merkez orta saha 34 Hırvatistan
Lucas Ocampos Sol Kanat 28 Arjantin
Papu Gómez Sol Kanat 35 Arjantin
Tecatito Sağ Kanat 30 Meksika
Erik Lamela Sağ Kanat 30 Arjantin
Suso Sağ Kanat 29 İspanya
Youssef En-Nesyri Santrafor 25 Fas
Rafa Mir Santrafor 25 İspanya

Sivasspor'a zorlu rakip! Başakşehir ise... Fenerbahçe'nin rakibi kim oldu? F.Bahçe'nin rakibi Avrupa Ligi'nin gediklisi Di Maria'nın şovu Juventus'a tura getirdi