Fenerbahçe'nin İsmail Kartal'a ödeyeceği maaş belli oldu! Jesus'la büyük fark var

Fenerbahçe, Jorge Jesus'un ayrılığı sonrası İsmail Kartal'la anlaşma sağladı. Sarı-lacivertli takım geçen sezon Portekizli hocaya 7 milyon euro maaş ödüyordu. Kartal'ın ise 1 milyon euro kazanacağı ifade ediliyor.

Fenerbahçe'nin İsmail Kartal'a ödeyeceği maaş belli oldu! Jesus'la büyük fark var

Süper Lig'de şampiyonluğu Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe'de Portekizli teknik adam Jorge Jesus, görevi bırakmıştı.

Jorge Jesus - Ali Koç
Jorge Jesus - Ali Koç

1 yıllık anlaşması biten Jesus'un ayrılığı sonrası takım İsmail Kartal'a emanet edildi. Kartal ile 1 sezonluk anlaşma sağlanırken, kontrat detayları duyurulmadı.

Jorge Jesus'a senelik 7 milyon euro ödeyen Fenerbahçe'nin, İsmail Kartal'a ise 1 milyon euro maaş vereceği ifade ediliyor.

Ali Koç - İsmail Kartal
Ali Koç - İsmail Kartal

Üstelik Kartal'ın maaşı Türk lirası cinsinden olacak. Fanatik Gazetesi'nin usta yazarı Faik Çetiner, Kartal'ın maaşıyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

İşte o yazının ilgili kısmı...

Fenerbahçe Yönetimi, Jorge Jesus'a karşı maddi konulardaki cömertliğini İsmail Kartal'a göstermemiş.

Ali Koç - İsmail Kartal
Ali Koç - İsmail Kartal

Yaptığım istihbarata göre iki teknik direktörün sözleşmelerinde dağlar kadar fark var. Mesele Jesus'a yıllık 7 milyon euro ödeyen yönetim, Kartal'a yıllık yaklaşık 1 milyon euro ödeyecek.

Jesus'a ödemeler euro üzerinden yapılırken, İsmail Kartal TL kazanacak. Aldığım bilgilere göre Fenerbahçe Yönetimi yeni hocasına yıllık 30 milyon TL verecek. Bu para her ay 3 milyon TL maaş olarak 10 ay hesaba yatacak.

Fenerbahçe şampiyon olursa, Kartal’ın primi 20 milyon TL olacak. Süper Kupa primi 2.5 milyon TL, Ziraat Türkiye Kupası primi ise 3 milyon TL olarak belirlenmiş.

Ali Koç
Ali Koç

Konferans Ligi primleri de kademe kademe olacak. Bu kupa kazanıldığı takdirde İsmail Kartal 10 milyon TL prim alacak. Görüldüğü gibi Başkan Ali Koç, Jesus’a cömert, Kartal’a ise ekonomik yaklaşmış.

Fenerbahçe
Kelle paçadan sonra beyti karşılığı transfer oldu Wimbledon'da favoriler çeyrek finalde Eski Juventus Başkanı Agnelli'ye 16 ay ceza Nelsson'un yerine Sanchez geliyor! Teklif yapıldı