Fenerbahçe'den Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı kararı: Ligden çekilme kararı konuşulacak

Fenerbahçe'den açıklama geldi. Sarı lacivertliler Yönetim Kurulu Toplantısı'nda ligden çekilme kararını değerlendirileceğini açıkladı.

Fenerbahçe'den Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı kararı: Ligden çekilme kararı konuşulacak

Fenerbahçe Kulübü resmi sitesinden yaptığı açıklamada 2 Nisan 2024 Salı günü saat 17.00'da yapılacak Olağan Üstü Genel Toplantı'da takımın Süper Lig'den çekilmesine dair bir toplantı yapacaklarını açıkladı.

Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yönetim Kurulu, 18.03.2024 tarihinde toplanarak aşağıdaki kararı almıştır.

1- Tüzüğümüzün 20. Maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendi gereği Yönetim Kurulu’nun tamamının talebi üzerine, aşağıdaki gündemle Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapılmasına;

toplantının, 2 Nisan 2024 Salı günü saat 17.00’da Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi, Kadıköy, İstanbul adresinde yapılmasına, gerekli çoğunluk sağlanamadığı takdirde toplantının, 9 Nisan 2024 Salı günü, aynı yer ve saatte, aynı gündemle, çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilmesine karar vermiştir.

Gündem​:

1- Açılış,
2- Genel Kurul Başkanlık Divanı Seçimi,
3- Saygı Duruşu,
4- İstiklal Marşı,
5- 17 Mart 2024 gecesi oynanan Süper Lig müsabakasında meydana gelen olaylar ve son dönemde Türk futbolunda yaşananlara istinaden Futbol A Takımımızın Süper Lig’den çekilmesi dâhil, alınacak aksiyonların değerlendirilmesi,
6- Kapanış."

Fenerbahçe'den Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı kararı: Ligden çekilme kararı konuşulacak - Resim : 1

ALİ KOÇ'TAN AÇIKLAMA

Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u 3-2 mağlup ettiği mücadelede yaşanan olaylar ile ilgili Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan ilk açıklama geldi.

Ali Koç kulüp kanalı FB TV'de açıklamalarda bulundu.

İşte Ali Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar

"Uzun tutmayacağım, sadece bilgi vermek istiyorum. Türk futbolu için utançtır. Bu iki kulübü birbirine vurdurmaya, iki kulüp arasında şiddet ve nefret tohumu ekmeye son 13-14 yıldır ön ayak olanlar var. 1996 şampiyonluğundan sonra aslında tansiyon yükseldi ama hiçbir zaman böyle nefret tohumu ekilmemiştir. 

Bu terör örgütü iki kulüp arasındaki istediği seviyeyi getirmeyi başarmıştır. Bu camiaların aklıselim insanlarını, uzun vadeli, sabırlı ve akil düşünüp bu sorunları ortadan kaldırmamız lazım. Trabzonspor ülke futbolunun en önemli değerlerinden birisidir. 

Dün bizi belki bizim onları ağırladığımızdan daha iyi ağırladılar. İki başkan arasında hiçbir sorun yok. Fenerbahçe olarak hem kendimize hem de Trabzonspor camiasına geçmiş olsun demek istiyoruz. Üzülerek öğrendim ki Trabzon tarafında belirli çalışmalar olduğunu duyuyoruz. Bu gerginlikleri Fenerbahçe'ye bağlayacaklarına dair duyumlar alıyoruz. Umarım bunu yapmazlar, hiçbir başkan ve yönetim kurulu dün yaşananların yaşanmasını istemez."

Milli takımların yeni forması belli oldu FIFA'dan TFF'ye nota Milli ara ne zaman? Özel Milli maç tarihleri nedir? Batshuayi varsa kayıp yok