Fenerbahçe'de Mourinho tepkileri artıyor: Tazminatının kaç para olduğu konuşulmaya başladı

Fenerbahçe'de Jose Mourinho'ya tepkiler artarken, Portekiz'li teknik adamın tazminatı konuşulmaya başlandı. Mourinho'nun ayrılığı durumunda 30 milyon Euro tazminat alacağı gündeme geldi.

Fenerbahçe'de Mourinho tepkileri artıyor: Tazminatının kaç para olduğu konuşulmaya başladı

Fenerbahçe’de sezona büyük umutlarla başlayan Jose Mourinho, alınan sonuçlar ve sergilenen futbolun ardından hem taraftarların hem de camianın hedefinde. Özellikle Samsunspor deplasmanında alınan beraberlik, Portekizli teknik adam üzerindeki baskıyı artırdı.

TARAFTARLAR SİNİRLİ

Mourinho'nun Fenerbahçe'den ayrılması halinde alacağı tazminat konuşulmaya başlandı. Kariyeri boyunca çalıştığı kulüplerden yüksek tazminatlarla ayrılan Mourinho, bugüne kadar toplamda 85,5 milyon sterlin (yaklaşık 3,8 milyar TL) tazminat kazandı. Fenerbahçe'den ayrılması durumunda ise 30 milyon Euro (yaklaşık 1,1 milyar TL) tazminat alması bekleniyor. Öte yandan, sosyal medyada sarı-lacivertli taraftarların büyük bir kısmı Mourinho’nun gönderilmesi gerektiği yönünde çağrılarda bulunuyor.

Fenerbahçe'de Mourinho tepkileri artıyor: Tazminatının kaç para olduğu konuşulmaya başladı - Resim : 1

KADRO TERCİHLERİ ELEŞTİRİLİYOR

Mourinho’nun kadro tercihleri, özellikle Samsunspor maçındaki hamleleri eleştiri konusu oldu. Sezona formda başlayan İrfan Can Kahveci’nin yedek kalması şaşkınlık yaratırken, Mourinho'nun maç sonrasında sorulan sorulara verdiği sert cevaplar da tepki çekti. Portekizli teknik adam, "Oğuz neden oynamadı, İrfan neden kulübedeydi, her gün aynı soruları soruyorsunuz" diyerek eleştirilerin hedefi oldu.

İSMAİL KARTAL'IN PERFORMANSININ GERİSİNDE KALDI

Geçen sezon İsmail Kartal yönetiminde başarılı bir performans sergileyen Fenerbahçe, bu sezon Mourinho ile aynı başarıyı yakalayamadı. Süper Lig’de geride kalan 8 haftada 7 puan kaybeden sarı-lacivertliler, geçen sezonki 8 maçlık periyotta hiç puan kaybetmeden 24 puan toplamış ve kalesinde sadece 3 gol görmüştü. Mourinho’nun Fenerbahçe’si ise bu sezon henüz istenilen performansı sergileyemedi.

Fenerbahçe'de Mourinho tepkileri artıyor: Tazminatının kaç para olduğu konuşulmaya başladı - Resim : 2

FENERBAHÇE'NİN KABUSU: SON DAKİKA GOLLERİ

Fenerbahçe'nin bu sezon yaşadığı en büyük sorunlardan biri de son dakika golleriyle gelen puan kayıpları oluyor.

Sezonun başında Göztepe deplasmanında 90+5'te yediği golle beraberliğe razı olan Fenerbahçe, son maçında Samsunspor karşısında da öne geçtiği maçı koruyamayarak 2-2’lik skorla sahadan ayrıldı. Rakip takımların isabetli şut ve orta sayılarında sarı-lacivertli ekibe üstünlük kurduğu gözlenirken, defans hattındaki tercihlerin de alınan sonuçlarda etkili olduğu belirtiliyor.

Alperen tarihe geçti Enes Kanter Gülen'i andı Kerem Aktürkoğlu yeni yaşını açtığı canlı yayında kutladı Fenerbahçe'den sakatlık haberi