Fenerbahçe'de hedef Coutinho! Philippe Coutinho kimdir, kaç yaşında, hangi takımda oynuyor?

Fenerbahçe transfer haberlerinde Coutinho ismi geçiyor. Yeni sezon için güçlü bir kadro oluşturmak isteyen sarı lacivertli yönetimde hedef Brezilyalı yıldız Philippe Coutinho. Transfer haberlerini yakından takip edenler Philippe Coutinho kimdir, kaç yaşında, nereli araştırmaya başladı.

Fenerbahçe'de hedef Coutinho! Philippe Coutinho kimdir, kaç yaşında, hangi takımda oynuyor?

Süper Lig'de bu sezon şampiyonluğu kaçıran Fenerbahçe, Ryan Kent ve Edin Dzeko transferi sonrasında rotayı Philippe Coutinho'ya çevirdi. Brezilyalı futbolcu için İspanyol basını sarı lacivertli takımın anlaşmaya çok yakın olduğunu iddia etti.

PHILIPPE COUTINHO KİMDİR?

Philippe Coutinho Correia, 12 Haziran 1992 tarihinde Rio de Janeiro'da doğdu. Philippe Coutinho, futbol kariyerine ilk olarak 1999 yılında Vasca da Gama takımında başladı. Çok uzun yıllar bu takımın bütün alt kademelerinde forma giydi ve son olarak 2008 yılında ikinci takıma kadar yükseldi.

2009 yılında ise A takıma kadar yükseldi 2009-2010 sezonunu A takımda oynadı. Burada 19 maça çıkan Philippe Coutinho, 1 gol attı. 2010 yılında İtalyan kulüplerden Inter'e transfer oldu.

Fenerbahçe'de hedef Coutinho! Philippe Coutinho kimdir, kaç yaşında, hangi takımda oynuyor? - Resim : 1

İlk iki sezon forma giydiği takımında 28 maça çıkıp 3 gole imza attı ve bekleneni karşılayamayarak 2012-2013 sezonunda İspanyol kulüp Espanyol’a kiralandı.

2013’ün Ocak ayında 8.5 Milyon Euro’ya Liverpool’a transfer oldu. Yarı sezonda takımı ile 13 maça çıktı ve 3 gol attı.

2013-2014 sezonunda ise takımı ile toplamda 37 maça çıktı. Bu maçlarda özellikle yaptığı asistler ile dikkat çekti ve taraftarları arasında ‘’Asist King’’ lakabı ile anıldı.

Fenerbahçe'de hedef Coutinho! Philippe Coutinho kimdir, kaç yaşında, hangi takımda oynuyor? - Resim : 2

2014 -2015 sezonu içerisinde de büyük bir istikrar göstererek 52 maça çıktı.

2018'de Barcelona'ya transfer oldu. Barcelona'da ilk yıl 76 maçta 17 gol attı. Bir sene sonra Bayern Münih'e kiralık olarak gitti. 23 maça çıktı ve 8 gole imzasını attı.

2022'de Aston Villa'ya kiralık olarak giden Coutinho, halen aynı takımda oynuyor. Sözleşmesi 2026'da bitecek tecrübeli futbolcunun güncel piyasa değeri 10 milyon €.

Fenerbahçe'de hedef Coutinho! Philippe Coutinho kimdir, kaç yaşında, hangi takımda oynuyor? - Resim : 3

Philippe Coutinho, forvet ve sağ kanatta oynuyor. 1,72 m boyunda olan futbolcu, sağ ayağını kullanıyor.

Fenerbahçe kimdir
Suudi Arabistan Dünya Kupası adaylığından çekildi Cüneyt Çakır MHK Başkanı oluyor! Lale Orta dönemi bitiyor Rick Karsdrop kimdir, kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor? Icardi 25 milyon dolar'lık teklifi reddetti