Fenerbahçe Lugano Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu maçı ne zaman, saat kaçta?

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Lugano ile karşılaşacak. Sarı lacivertliler, İsviçre takımı olan Lugano ile ilk kez karşı karşıya geliyor. Peki, Fenerbahçe Lugano maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Fenerbahçe Lugano Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu maçı ne zaman, saat kaçta?

Şampiyonlar Ligine 2. ön eleme turunda katılacak olan Fenerbahçe, bu turda Lugano ile eşleşti. Rakibi ile ilk maçını deplasmanda oynayacak Fenerbahçe'de Teknik Direktör Jose Mourinho yönetiminde hazırlıklarını sürdürüyor. Peki, Fenerbahçe Lugano Şampiyonlar Ligi maçı ne zaman, saat kaçta? Rövanşı ne oynanacak?

FENERBAHÇE LUGANO MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Fenerbahçe, seri başı olarak katıldığı kura çekiminde İsviçre temsilcisi FC Lugano ile eşleşti. Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda ilk maçlar 23 Temmuz Salı günü oynanacak. Arena Thun'da oynanacak karşılaşma TSİ 21.30'da başlayacak.

RÖVANŞ NE ZAMAN?

Fenerbahçe ilk maçını deplasmanda, rövanş maçını ise Kadıköy'de oynayacak. Fenerbahçe, Lugano ile rövanşı 30 Temmuz'da yapacak ve karşılaşma 20.00'de başlayacak.

FC LUGANO HAKKINDA

1908 yılında kurulan FC Lugano, İsviçre Süper Ligi’nde sonuncusu 1949'da olmak üzere üç, İsviçre Kupası'ndaysa sonuncusu 2022'de olmak üzere dört şampiyonluğu bulunuyor.

FC Lugano, 2014-2015 sezonunda İsviçre Birinci Ligini ilk sırada tamamladı ve yeniden İsviçre Süper Ligi’ne yükseldi.

12 takımın bulunduğu ve her takımın birbirleriyle üçer kez karşılaştığı 2023-2024 normal sezonunu Young Boys'un 6 puan gerisinde ikinci bitiren FC Lugano, Şampiyonluk Grubu’nda 2 galibiyet ve 3 yenilgi aldı. FC Lugano bu sonuçlarla Şampiyonluk Grubunu Young Boys'un 12 puan gerisinde ikinci sırada tamamladı.

İsviçre Kupası Finali’nde normal süresi ve uzatmaları golsüz sona eren maçta Servette FC'ya penaltılarla 9-8 kaybeden FC Lugano, Avrupa Kupaları’ndaki macerasına UEFA Avrupa Ligi Play-off turundan başladı.

Belçika'nın Union St. Gilliose takımına elenen FC Lugano, Club Brugge, Bodo Glimt ve Beşiktaş'la bulunduğu UEFA Konferans Ligi grubunu son sırada noktaladı ve Avrupa Kupaları’na veda etti.

Teknik direktörlüğünü Eylül 2021'den bu yana Mattia Croci-Torti'nin yaptığı FC Lugano, geride bıraktığımız sezon Avrupa Kupaları’ndaki grup maçlarını Zürih'teki 24 bin kişilik Letzigrund stadında oynadı.

FC Lugano'da sezonu 49 maçta 21 golle noktalayan forvet oyuncusu Slovenyalı Zan Celar, 43 maçta 8 gol atıp 15 de asist yapan Renato Steffen ise İsviçre Milli Takımı ile 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele ediyor.

FENERBAHÇE, LUGANO İLE İLK KEZ KARŞILAŞACAK

Fenerbahçe, Avrupa Kupaları’nda FC Lugano ile daha önce hiç karşılaşmadı. Sarı lacivertli ekibimiz, İsviçre takımlarından Grasshoppers, Sion ve Young Boys'la daha önce birer kez eşleşmiş, bu maçlarda 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi almıştı.

 

Fenerbahçe'nin istediği Yusuf en-Nusayri futbol kariyeri Batshuayi G.Saray için İstanbul'da Portekiz Slovenya EURO 2024 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe Beko'da bir ayrılık daha