Fenerbahçe-Gaziantep maçına damga vuran pozisyon penaltı mı? Cevabı bu videoda...

Süper Lig'in ilk haftasında Fenerbahçe sahasında Gaziantep FK'yı konuk etti. Sarı-lacivertliler Dzeko'nun ilk yarıda attığı gollerle sahadan 2-1 galip ayrılırken, müsabakadaya damga vuran pozisyon 90+6'da yaşandı. Konuk ekip, topun Tadic'in eline çarpması sonrası penaltı bekledi. 'Penaltı mı, değil mi?' tartışmalarına nokta koyacak detay haberimizde.

Süper Lig'de ilk hafta maçlarının heyecanı yaşanıyor. Yaz transfer döneminde yıldız isimleri kadrosuna katarak şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olduğunu gösteren Fenerbahçe, sezonu sahasında açtı.

Kanarya, evinde Gaziantep FK'yı konuk etti. Müsabakaya fırtına gibi başlayan sarı-lacivertliler 3 ve 17. dakikada Dzeko'nun golleriyle skoru 2-0'a getirdi.

Fenerbahçe-Gaziantep maçına damga vuran pozisyon penaltı mı? Cevabı bu videoda... - Resim : 1

(Görüntüler beIN Sports'tan alınmıştır)

Gaziantep'te Maxim kırmızı kart görürken, 45+5'te Arda Kızıldağ farkı 1'e indirdi.

PENALTI TARTIŞMALARINA CEVAP MHK'NİN SEMİNERİNDEN

Karşılaşmanın ikinic yarısında gol sesi çıkmazken birçok tartışmalı pozisyon yaşandı. Müsabakaya damga vuran an ise son saniyelerde yaşandı.

Gaziantep FK'nın sol kanattan geliştirdiği atakta ceza sahasında Becao'nun uzaklaştırmak istediği top Tadic'in eline çarptı.

Deplasman ekibinin oyuncuları uzun süre itiraz etse de VAR'dan gelen kararla pozisyondan penaltı kararı çıkmadı.

Sosyal medyada çok tartışılan pozisyonun bir benzeri Merkez Hakem Kurulu'nun sezon öncesi hakemlere verdiği seminerde anlatılmıştı.

Fenerbahçe-Gaziantep maçına damga vuran pozisyon penaltı mı? Cevabı bu videoda... - Resim : 2

(Görüntüler beIN Sports'tan alınmıştır)

BENZER POZİSYON ANLATILMILŞTI

Polonya Ligi'ndeki bir maçtan alınan görüntüde oyuncunun vurduğu top takım arkadaşının eline çarpıyor. Yeni kural, "Takım arkadaşından gelen topta penaltı yok." diyor.

Bu sebepten dolayı Fenerbahçe - Gaziantep FK müsabakasındaki pozisyonda da devam kararı doğru.

Kaynak: haberet.com

Fenerbahçe
Fener Kadıköy’de kazandı Beşiktaş Chamberlain ile anlaştı! Cengiz Ünder'in maliyeti KAP'a bildirildi Fenerbahçe Fred'in maliteyetini açıkladı