Ernest Muci kimdir, kaç yaşında, nereli? Beşiktaş'ın yeni transferi Ernest Muci futbol kariyeri

Ernest Muci, Beşiktaş'ın yeni transferi. Siyah beyazlılar, ara transferin son gününde Arnavut oyuncuyu kadrosuna kattı. Forvet pozisyonunda oynayan Ernest Muci'nin futbol kariyeri araştırılmaya başlandı. Peki, Ernest Muci kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte futbolcuya dair merak edilenler...

Ernest Muci kimdir, kaç yaşında, nereli? Beşiktaş'ın yeni transferi Ernest Muci futbol kariyeri

Beşiktaş, Arnavut futbolcu Ernest Muci'yi kadrosuna kattı. Arnavutluk milli takımında forvet pozisyonunda görev yapan Ernest Muci, son olarak Legia Varşova'da oynuyordu. Futbolcuya dair bilgiler Ernest Muci kimdir, kaç yaşında, nereli soruları ile araştırılıyor. İşte Ernest Muci'nin futbol kariyeri...

Ernest Muci kimdir, kaç yaşında, nereli? Beşiktaş'ın yeni transferi Ernest Muci futbol kariyeri - Resim : 1

ERNEST MUCI KİMDİR?

Ernest Muci, 19 Mart 2001 Tiran doğumlu. Arnavutluk'un başkenti Tiran'da doğan Muçi, futbol kariyerine 15 yaşında yerel kulüp Dinamo Tiran'da başladı ve daha sonra şehrin rakibi ve çocukluğunda desteklediği takım olan KF Tiran'a geçti. Başlangıçta kulübün 17 yaş altı takımına katıldı.

Tiran için ilk profesyonel maçına 16 yaşında 28 Ocak 2018'de Kategoria e Parë'de Shkumbini'ye karşı alınan 3-0'lık galibiyette 56. dakikada Bedri Greca'nın yerine oyuna girerek çıktı. İlk üst düzey golünü 3 Mart 2018'de Shënkolli'ye karşı alınan 4-1'lik galibiyette 62. dakikada Alked Çelhaka'nın yerine oyuna girerek ve 78. dakikada Tiran'ı 4-0 öne geçiren golü atarak attı. Aynı ay içinde, 17. doğum gününden kısa bir süre sonra Apolonia'ya karşı bir gol daha attı ve 5-1'lik iç saha galibiyetinde iki gol attı. Tiran 2017-18 Kategoria e Parë'yi kazanıp Kategoria Superiore'ye yükselirken 6'sı ilk 11'de olmak üzere 11 maç oynadı ve 3 gol attı.

Ernest Muci kimdir, kaç yaşında, nereli? Beşiktaş'ın yeni transferi Ernest Muci futbol kariyeri - Resim : 2

Muçi ilk lig maçına 2 Eylül 2018'de Kukësi'ye deplasmanda 3-1 kaybedilen maçta çıktı ve Yunus Sentamu'nun yerine devre arasında oyuna girdikten sonra 61. dakikada gol attı. İlk on birde forma şansı bulmakta zorlandı ve Tiran küme düşmekten 5 puan farkla kurtulurken sadece 8 lig maçına çıkıp bir gol atabildi. İlk on birde süre almak için mücadele ederken, 19 yaş altı takımında düzenli olarak forma giydi ve 11 maçta 4 gol atarak Tiran'ın 19 yaş altı liginde A Grubunu 3. sırada bitirmesine yardımcı oldu.

Muçi, Tiran'ın 25. şampiyonluğunu kazandığı 2019-20 sezonunun en önemli oyuncularından biriydi. Çoğunlukla yedek oyuncu olmasına rağmen, yedek kulübesinden gelerek bazı önemli goller attı. 22 Aralık 2019'da Muçi, Laçi'ye karşı deplasmanda alınan galibiyette bir ayraç attı. Sezon boyunca daha sonra, şehir dışındaki rakipleri Partizani'ye karşı 5-1'lik tarihi galibiyette bir ayraç daha attı. Sezonu lig ve kupa arasında 12 golle bitirerek kişisel rekorunu kırdı.

Ernest Muci kimdir, kaç yaşında, nereli? Beşiktaş'ın yeni transferi Ernest Muci futbol kariyeri - Resim : 3

Muçi, 23 Şubat 2021'de Polonya kulübü Legia Varşova ile sözleşme imzaladı. Kulübün 500.000 € ödediği bildirildi. Muçi, Legia ile ilk maçına dört gün sonra Górnik Zabrze karşısında deplasmanda alınan 2-1'lik galibiyette çıktı ve ikinci yarıda yedek kulübesinden geldi. Kulüp için ilk golünü 27 Temmuz'da 2021-22 Ekstraklasa'nın açılış maçında Wisła Płock'a karşı attı.

Uluslararası kariyeri

Muçi uluslararası kariyerine Eylül 2018'de Arnavutluk 19 yaş altı takımı teknik direktörü Erjon Bogdani'nin onu İzlanda'ya karşı oynanan hazırlık maçlarına çağırmasıyla başladı. İlk kaptanlığını 8 Eylül'de kazandı ve maçın tek golünü atarak takımının Lushnja'da 1-0 kazanmasını sağladı.

4 Eylül 2020'de Arnavutluk U21 takımına çağrıldı ve burada Avusturya U21'e karşı bir gol attı.

Ernest Muci kimdir, kaç yaşında, nereli? Beşiktaş'ın yeni transferi Ernest Muci futbol kariyeri - Resim : 4

Arnavutluk milli futbol takımı için ilk maçına 15 Kasım 2021'de Andorra'ya karşı oynanan Dünya Kupası elemelerinde çıktı.

20 Haziran 2023'te Faroe Adaları'na karşı oynanan EURO 2024 eleme maçında milli takım için ilk golünü attı.

Beşiktaş Libya'lı ön libero Al-Musrati ile anlaştı Serdar Dursun yeniden Fenerbahçe'de Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final kura çekimi ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Son sözü Muleka söyledi: Beşiktaş çeyrek finalde