Eric Bailly kimdir, kaç yaşında? Bailly neden TT oldu, Beşiktaşlı taraftarlar neden istemiyor?

Beşiktaş transfer haberlerinde ismi geçen Eric Bailly, X'te (Twitter) TT oldu. Beşiktaşlı taraftarlar, #Baillyistemiyoruz etiketiyle düşüncelerini dile getirirken Eric Bailly kimdir, kaç yaşında merak konusu oldu. İşte Eric Bailly hakkındaki bilgiler...

Eric Bailly kimdir, kaç yaşında? Bailly neden TT oldu, Beşiktaşlı taraftarlar neden istemiyor?

Eric Bailly, Manchester United oyuncu, son olarak Marsilya'ya kiralık olarak gitti. Stoper mevkiinde oynayan Bailly, Beşiktaş transfer haberlerinde adı geçmesi ile Twitter'da (X) TT oldu. Taraftarlar, #Baillyistemiyoruz etiketiyle seslerini duyurmaya çalışıyor. Peki, Bailly neden istenmiyor? Eric Bailly kimdir, kaç yaşında, nereli?

Eric Bailly kimdir, kaç yaşında? Bailly neden TT oldu, Beşiktaşlı taraftarlar neden istemiyor? - Resim : 1

ERIC BAILLY NEDEN İSTENMİYOR?

Eric Bailly ismi Beşiktaş transfer haberlerinde geçmesi ile merak konusu oldu. Fildişili futbolcu, uzun bir dönem Manchester United forması giydi. Fakat 2018'de geçirdiği sakatlık ve Afrika Kupası nedeniyle oynayamayacak olması sebebiyle siyah beyazlı taraftarlar tarafından istenmiyor.

Eric Bailly kimdir, kaç yaşında? Bailly neden TT oldu, Beşiktaşlı taraftarlar neden istemiyor? - Resim : 2

ERIC BAILLY KİMDİR?

Tam adı Eric Bertrand Bailly olan futbolcu, 12 Nisan 1994 doğumlu. 29 yaşındaki Bailly, Fildişi Sahili milli futbolcusudur.

Bailly, Villarreal'e transfer olmadan önce profesyonel kariyerine İspanya'nın Espanyol takımında başladı. Haziran 2016'da Manchester United'a imza atmadan önce kulüpte iki sezon geçirdi.

Fildişi Sahili için ilk uluslararası çıkışını 2015 yılında yaptı ve o yılki Afrika Uluslar Kupası'nı kazanmalarına yardımcı oldu. İki Afrika turnuvasında ve 2020 Olimpiyatları'nda daha oynadı.

24 Ağustos 2022 tarihinde Bailly, 2022-23 sezonu boyunca kiralık olarak Ligue 1 kulübü Marsilya'ya katıldı.

Eric Bailly kimdir, kaç yaşında? Bailly neden TT oldu, Beşiktaşlı taraftarlar neden istemiyor? - Resim : 3

SAKATLIK DÖNEMİ

Bailly'nin sakatlık sorunları 2018-19 sezonunda devam etti ve 12'si Premier Lig'de olmak üzere tüm turnuvalarda yalnızca 18 maçta forma giyebildi.

Temmuz 2019'da Bailly, Çin'de Tottenham Hotspur'a karşı oynanan sezon öncesi hazırlık maçında dizinden sakatlanarak dört ay daha sahalardan uzak kaldı.

10 Ocak 2020'de Manchester United'ın 23 yaş altı takımıyla Newcastle United'a karşı oynanan maçta oynayarak sakatlıktan döndü.

Beşiktaş
Türkiye Ermenistan maçı - Japonya Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Şampiyon Sultanlara coşkulu karşılama Cumhurbaşkanı Erdoğan Filenin Sultanları'nı telefonla arayarak tebrik etti Skandal sözler mahkemelik oluyor