Emre Belözoğlu'ndan Halil Umut Meler'e yanıt! Özür diledi mi?

Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında yumruklu saldırıya uğrayan Halil Umut Meler, Başkent ekibinin hocası Emre Belözoğlu'nu hedef gösterdi. Faruk Koca'nın kendisinden özür dilemesine rağmen Belözoğlu'nun özür dilemediğini ifade eden Meler, "Emre Belözoğlu planladı, provoke etti." dedi. Genç teknik adamdan Meler'e cevap verdi.

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Ankaragücü - Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca'nın yumruk attığı Halil Umut Meler, olayın sorumlusu olarak Emre Belözoğlu'nu işaret etti.

Emre Belözoğlu'ndan Halil Umut Meler'e yanıt! Özür diledi mi? - Resim : 1

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ise Halil Umut Meler'in sözlerine cevap verdi.

Emre Belözoğlu'ndan Halil Umut Meler'e yanıt! Özür diledi mi? - Resim : 2

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, takımının Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Çaykur Rizespor ile oynadığı maçta hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırı konusunda, "Ben olaya vakıf olduğumda soyunma odasındaki kendi odamdaydım. Yardımcılarım ilettikten sonra sahaya çıktım. Halil hoca (Halil Umut Meler) ve ekibinin yanına giderek üzgün olduğumu ifade ettim." dedi.

Emre Belözoğlu'ndan Halil Umut Meler'e yanıt! Özür diledi mi? - Resim : 3

Olayın gelişimini bir kez daha anlatmak istediğini vurgulayan Belözoğlu, şu ifadeleri kullandı: Ben olaya vakıf olduğumda soyunma odasındaki kendi odamdaydım. Yardımcılarım ilettikten sonra sahaya çıktım. Halil hoca (Halil Umut Meler) ve ekibinin yanına giderek üzgün olduğumu ifade ettim. Daha sonrasında da koridorda tekrar karşılaştık ve kendilerine sarılıp çok üzgün olduğumu söyledim. Takımım adına, hocanın adına üzgün olduğumu belirttim. Takımım adına kendisinden yanlış hatırlamıyorsam 3-4 kere özür diledim. Ama biraz önce söylediğim yere geliyoruz. Dilediğimiz özrün herhalde pek karşılığı olmadı.

Emre Belözoğlu'ndan Halil Umut Meler'e yanıt! Özür diledi mi? - Resim : 4

Halil Umut Meler'in dün açıklama yaptığını hatırlatan Belözoğlu, "Üzülerek söylemek zorundayım ama kendisini ele vermiş, kamuoyuna da yakalanmış oldu. Halil Umut Meler, hem hoca olarak hem sportif direktör hem de sporcu olduğum süreçte kendisinin bahsettiği olaydan sonra 14 tane maçıma birinci hakem görevi olarak atanmış. Hiç böyle bir olayımız olmadı. Hiçbir şey yaşanmadı. Biz hayır olan şeyleri genelde hatırlamaya çalışıyoruz. Bize kin olarak gelecek olayları hatırlamamaya, unutmaya gayret eden bir yapıda bir insanım." diye konuştu.

Emre Belözoğlu'ndan Halil Umut Meler'e yanıt! Özür diledi mi? - Resim : 5

Belözoğlu, hayatı boyunca aksiyonun içinde ani kararlar aldığı için Türk futbolunda "kötü çocuk" olarak anıldığını vurgulayarak, şöyle devam etti: Hayatım boyunca plan yaparak hiçbir maça çıkmadım. Bu planın içinde de olacak birisi değilim. Beni seven, sevmeyen herkes de bilir ki ben kendi işimi kendim hallederim. Kimseyi de kullanmam. Sayın başkanımız da kimsenin talimatıyla iş yapacak bir şahıs değildir. Kendisi bu kulübe çok fazla maddi ve manevi emeği olmuş bir insandır. Bunu da dile getirdim. Başkanımız tarafından kırmızı çizgilerin aşıldığını ilettim. Bütün yaşanılmış olayların hakemler üzerindeki değerlendirmelerin de sadece bir şahsa, sayın başkanımıza yüklenerek sanki hesap kesilecekmiş gibi bir ortamın da olmasının sağlıklı olmadığını da ifade ettim. Gelinen noktada ne yazık ki üzgünüm. Halil hoca adına, Türk futbol adına, bir spor adamı olarak üzgünüm.

Emre Belözoğlu'ndan Halil Umut Meler'e yanıt! Özür diledi mi? - Resim : 6

Ailenin her şeyden önce geldiğine dikkati çeken Belözoğlu, "Kendisi de yapmış olduğu röportajda ailesinden ve kendisinden de özür dilenmediğine dair ifadeleri var. Ancak yakında görüntüler de çıkar. Kendisinden özür dilediğime dair görüntüler de çıkacak. Futbol, hiç kimsenin ailesinden de daha değerli değildir. Kendisinin de ailesiyle beraber çok sağlıklı, huzurlu bir yaşantısı olmasını temenni ediyorum. Bu iyi dileklerimi de kendisine ileteyim. Bence haklı olanın acelesi yok. Kendisi bence çok acele etti." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Maçtan çekilen İstanbulspor ne ceza alacak? Trabzonspor maçında İstanbulspor sahadan çekildi