Emirhan İlkhan kimdir, kaç yaşında, hangi takımda hangi mevkide oynuyor? Emirhan İlkhan futbol kariyeri

Emirhan İlkhan, Trabzonspor'un transfer listesinde yer alıyor. Beşiktaş altyapısnda yetişen, Torino forması giyen genç futbolcu, milli takım forması da giymiş. Peki, Emirhan İlkhan kimdir, kaç yaşında, nereli? Hangi mevkide oynuyor? İşte Emirhan İlkhan kariyeri...

Emirhan İlkhan kimdir, kaç yaşında, hangi takımda hangi mevkide oynuyor? Emirhan İlkhan futbol kariyeri

Emirhan İlkhan, orta saha mevkiinde oynayan futbolcu, Serie A ekibi Torino ile sözleşmesi devam ediyor. 2023'de kiralık olarak Süper Lig ekibi İstanbul Başakşehir'de forma giydi. Beşiktaş altyapısında yetişen oyuncuyu Trabzonspor kadrosuna katmak istiyor. İşte Emirhan İlkhan hakkındaki bilgiler...

Emirhan İlkhan kimdir, kaç yaşında, hangi takımda hangi mevkide oynuyor? Emirhan İlkhan futbol kariyeri - Resim : 1

EMİRHAN İLKHAN KİMDİR?

Emirhan İlkhan, 1 Haziran 2024 İstanbul doğumlu. Emirhan İlkhan, 2013'te Florya 1923 Spor'da futbola başladı ve 2014'te Beşiktaş altyapısına transfer oldu.

Emirhan, ilk profesyonel maçına 5 Ocak 2022 tarihinde Katar'ın Doha şehrinde oynanan 2021 Süper Kupa maçının 80. dakikasında Kenan Karaman'ın yerine oyuna girerek çıktı.

Süper Lig'deki ilk maçına 9 Ocak 2022 tarihinde Çaykur Rizespor maçında çıktı. Karşılaşmanın 2. golünü kaydeden Emirhan İlkhan'a bu gol, Beşiktaş adına Süper Lig tarihinde gol atan en genç 2. futbolcu unvanını Emirhan İlkhan'a getirmiştir.

Emirhan İlkhan kimdir, kaç yaşında, hangi takımda hangi mevkide oynuyor? Emirhan İlkhan futbol kariyeri - Resim : 2

5 Ağustos 2022'de 4,5 milyon Euro karşılığında Serie A takımlarından Torino'ya transfer oldu. 13 Ağustos 2022'de Monza'yı 2-1 yendikleri maçın son dakikasında oyuna girdi ve ilk Serie A maçına çıktı.

Devre arasında Serie A ekiplerinden Sampdoria'ya kiralandı. 8 maçta forma giyip gol-asist katkısı sağlayamadı.

Emirhan İlkhan kimdir, kaç yaşında, hangi takımda hangi mevkide oynuyor? Emirhan İlkhan futbol kariyeri - Resim : 3

Millî takım kariyeri

Türkiye U-16, U-18 ve U-19 alt yaş kategorilerinde forma giydi. Bu maçlarda 2 de gol attı. Kariyerinde ilk kez 16 Kasım 2022 tarihinde Türkiye millî futbol takımı'nın İskoçya ile oynayacağı maçının aday kadrosuna çağırıldı.

EURO 2024'te son 16 turu başlıyor: Türkiye'nin maçı ne zaman? Trabzonspor'un yeni transferi Cihan Çanak, Trabzon'da F1'de heyecan Avusturya'da yaşanacak TEXACO AMS şampiyon oldu