Edirne'de Balkan Kürek Şampiyonası Başlıyor

Edirne, Balkan Kürek Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak 300 sporcuyu misafir ediyor.

Edirne'de Balkan Kürek Şampiyonası Başlıyor

Balkan Kürek Şampiyonası, 14-15 Eylül tarihlerinde Edirne'de düzenlenecek. 8 ülkeden toplamda 300'e yakın sporcunun katılacağı organizasyon için son hazırlıklar tamamlandı.

Nesim İba'dan Açıklamalar

Balkan Kürek Şampiyonası Düzenleme Komitesi Başkanı Nesim İba, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, geçen hafta gerçekleştirilen 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası'nın ardından eğlenceli bir etkinliğin daha gerçekleştirileceğini belirtti. İba, şampiyonaya katılan sporcuların Edirne'ye geldiğini, parkurda son düzenlemelerin yapıldığını ifade etti.

Yarışmanın Ekonomik Katkısı

İba, etkinliğin genç sporcular için büyük önem taşıdığını ve organizasyona ailelerin de ilgi gösterdiğini aktararak, "Bu nedenle hafta sonu komşularımızı Edirne sokaklarında daha fazla göreceğiz. Yurt dışından gelen misafirler şehir için önemli bir ekonomik katkı sağlayacak," dedi.

Dünya Şampiyonasına Hazırlık

Kürek sporunun kente heyecan kattığını vurgulayan İba, Meriç Nehri'nde uluslararası bir şampiyona düzenlenmesi için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Türkiye'nin kendi ölçülerinde dünya standartlarında bir parkura sahip olduğunu belirten İba, “Federasyon başkanımız bu konuda çok hevesli. Ama bu süreç hemen tamamlanmayacak, aşamalardan geçiyoruz. Hedefimiz, Meriç parkurunda dünya çapında bir etkinlik düzenlemek.” diye konuştu.

17. Uluslararası Channel Regatta Yelkenli Yat Yarışları Marmaris'te Başladı 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası Eskişehir'de Start Aldı Trabzonspor'dan Yeni Transfer: Simon Banza ile Anlaşma Galatasaray'da Cenk Ergün istifa etti