Dursun Özbek'in deprem bölgesiyle ilgili yaptığı açıklamalara Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan yanıt geldi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, İstanbul Ticaret Odası üyeleri ile kahvaltı organizasyonunda yaptığı "deprem bölgesi" açıklamasına tepki yağdı. Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan Özbek'in o sözlerine yanıt gecikmedi.

Dursun Özbek'in deprem bölgesiyle ilgili yaptığı açıklamalara Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan yanıt geldi
  • Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, İstanbul Ticaret Odası üyeleri ile kahvaltı organizasyonunda buluştu.
  • Özbek, Fenerbahçe'nin deprem bölgesine yardım yapmasını belirterek şunları söyledi:
"Biz, TOKİ ile bir anlaşma yaptık. 300 konutu biz karşıladık. Bölge insanı çok kötü durumda. Kahramanmaraş'taki temel atma töreninde rakiplerimize seslendim: 'Yeşil sahada geçemiyorsunuz bari bu konuda bizi geçin' dedim. Ey Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar! 100 tane gelin siz yapın. Biz 100 konut için anlaştıysak siz 150 konut için anlaşın. Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşusun. Peki neredesin?

F.BAHÇE'DEN SERT TEPKİ

Özbek'in o sözlerine Fenerbahçe'den çok sert bir tepki geldi. Kulüp, yaptığı yazılı açıklamada, "

"Bugün Dursun Özbek’in Kulübümüzü de hadsizce hedef aldığı, 'Ey Fenerbahçeliler, ey Beşiktaşlılar. Bölge insanı çok kötü durumda. Biz bugün temel atma törenine geldik TOKİ'yle. 100 tane de gelin siz yapın. Fenerbahçeliler 150 yapın, bizi burada geçin. O ki yeşil sahada geçemiyorsunuz, burada geçin' sözlerini utançla takip ettik. Binlerce canımızı kaybettiğimiz, ülkemizin yaşadığı en büyük acılardan biri olan deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalıştığımız, renkleri, ayrılıkları, kavgaları bir kenara bırakıp omuz omuza bölgedeki insanlarımıza bir nebze destek olmayı amaçladığımız bir durumda, Futbol propagandası yapan bir insanın, insani değerlerini sorguluyoruz. Bu konuda söylenecek çok sözümüz, verilecek cevaplarımız olduğunu, Ancak ülkemizin, toplumumuzun ve her şeyden önce depremden etkilenen kıymetli halkımızın gündemini böylesine akıl almaz bir yaklaşımla meşgul etmekten imtina ettiğimizi vurgulamak istiyoruz. Bu şahsın ortaya koyduğu acınası tutumu, vicdanı olan herkesin ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz." ifadelerini kullandı.

 

BEŞİKTAŞ'TAN DA YANIT

  • Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ise Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
"Biz burada çalışırken bazı haddini aşan açıklamalar olmuştur. Beşiktaş Jimnastik Kulübü hayır işlerinde tavsiye verebileceğiniz en son kulüptür. Benim camiam daha ilk günden yola çıkmış, yardımlarını yüklemiş, çadırlarını kurmuş, çorba ısıtmış, gece evleri beklemiş, her türlü fedakarlığı bizim evlatlarımız yapmıştır. Kalkıp da haddini bilmeden Beşiktaş'a dilini uzatanlar çok ağır taşın altında kalırlar, dikkat etsinler. Beşiktaşlı bölgeye gitmiş, çocukların başını, yanağını okşamıştır, kendi yanağını okşatmamıştır."
Sadettin Saran çekildi! Ali Koç yeniden aday olacak Balıkesirspor'un acı kaybı Fenerbahçe'nin maçı ne zaman? Fenerbahçe Kayserispor maçı hangi gün, saat kaçta? 1. Lig'de Play-off ve düşme hattında son durum