Dopingli çıktığı için Fenerbahçe Fred'i UEFA'ya şikayet etmişti! Şimdi Fenerbahçe'ye geliyor

Fenerbahçe, Manchester United'ın yıldızı Fred'i kadrosuna katmaya çok yakın. Brezilyalı orta sahanın transfer haberleri sonrası, 8 yıl önce sarı-lacivertlilerin UEFA'ya yaptığı şikayet akıllara geldi. Kanarya, o dönem Shakhtar Donetsk forması giyen Fred'i dopingli çıktığı için UEFA'ya şikayet etmişti.

Dopingli çıktığı için Fenerbahçe Fred'i UEFA'ya şikayet etmişti! Şimdi Fenerbahçe'ye geliyor

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe; Dzeko, Szymanski, Tadic gibi yıldız isimlerin ardından Manchester United'ın dünyaca ünlü orta saha oyuncusu Fred'i de kadrosuna katmaya yakın.

Galatasaray'ın da listesinde olan Brezilyalı için İngiliz ekibi Manchester United ile anlaşman Kanarya, kısa süre içinde transferi açıklamaya hazırlanıyor.

F.Bahçeli Nani ile o dönem Shakhtar Donetsk forması giyen Fred
F.Bahçeli Nani ile o dönem Shakhtar Donetsk forması giyen Fred

Fred'in Fenerbahçe'nin gündemine gelmesi yıllar önce yaşanan bir olayı akıllara getirdi.

Sarı-lacivertliler, 2015-2016 sezonunda Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk ile karşı karşıya gelmişti. 0-0 ve 3-0'lık iki maçın ardından Kanarya, Devler Ligi'nde veda etmişti.

FENERBAHÇE UEFA'YA FRED'İ ŞİKAYET ETMİŞTİ

Fred milli takımda dopingli çıkmasına rağmen Fenerbahçe'ye karşı iki maçta da forma giymişti. Sarı-lacivertliler bunun üzerine UEFA'ya başvurmuştu.

Brezilyalı oyuncu dopingli çıktığı için 1 yıl men cezası almıştı. CONMOBEL, Copa America maçında verdiği numunenin sonuçlarına göre Fred'e men cezası verildiğini açıklamıştı.

Dopingli çıktığı için Fenerbahçe Fred'i UEFA'ya şikayet etmişti! Şimdi Fenerbahçe'ye geliyor - Resim : 2

Fred'in cezasının CONMOBEL'u kapsayan maçlarda geçerli olduğu bu yüzden kulübünde oynamaya devam edebileceği ifade edilmişti.

Bu gelişmeler üzerine Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk ve Fred aleyhine dava açmıştı. Ancak sarı-lacivertliler önce Tahkim Kurulu sonra ise CAS'tan olumsuz yanıt almıştı.

Fenerbahçe UEFA'ya yapılan başvuruyu sosyal medya hesabından duyurmuştu.
Fenerbahçe UEFA'ya yapılan başvuruyu sosyal medya hesabından duyurmuştu.

 

Kaynak: haberet.com

Fenerbahçe
Sezonun ilk maçı: Trabzonspor Antalyaspor maçı saat kaçta? Şenol Güneş Beşiktaş'la tarihe geçti! Fatih Terim sonrası... Şampiyona Devler Ligi müjdesi! Avrupa'da ilk 10'a girdik Türkiye UEFA ülke puanı sıralamasında bir basamak daha yükseldi!