Davinson Sanchez kimdir, kaç yaşında, hangi takımda, hangi mevkide oynuyor?

Davinson Sanchez ismi Galatasaray transfer haberlerinde geçiyor. Bu nedenle taraftarlar "Davinson Sanchez kimdir, kaç yaşında, hangi takımda, hangi mevkide oynuyor?" araştırmaya başladı. İşte Davinson Sanchez futbol kariyeri...

Davinson Sanchez kimdir, kaç yaşında, hangi takımda, hangi mevkide oynuyor?

Son şampiyon Galatasaray, yeni sezon için kadrosunu güçlendirmeye çalışıyor. Transfer listesinde isimi geçen Davinson Sanchez merak uyandırdı. Peki, Davinson Sanchez kimdir, kaç yaşında, hangi takımda, hangi mevkide oynuyor?

DAVINSON SANCHEZ KİMDİR?

Davinson Sánchez Mina, 12 Haziran 1996 Caloto, Kolombiya doğumlu. Tottenham Hotspur takımında ve Kolombiya millî takımında stoper pozisyonunda görev yapıyor. 2017 yılında Tottenham'a transfer olurken, yaklaşık 42 milyon £ bonservis bedeliyle transfer olarak kulüp tarihinde rekor kırmıştı.

Davinson Sanchez kimdir, kaç yaşında, hangi takımda, hangi mevkide oynuyor? - Resim : 1

Davinson Sánchez, futbola América de Cali genç takım akademisinde başladı. Ailesiyle taşındıktan sonra 2013'te Atlético Nacional'a transfer oldu. Nacional'daki performansıyla Barcelona, Flamengo ve Ajax gibi takımların ilgisini çekti. Barcelona, futbolcuyla sözleşme imzalamak için resmî bir teklifte bulunsa da, Sánchez rezerv takım FC Barcelona B'de başlamak istemediğinden bu teklifi reddetti.

Haziran 2016'da Sánchez, 2021 yılına kadar Hollanda takımı Ajax ile beş yıllık sözleşme imzaladı. Kulüp, transfer bedeli olarak Atlético Nacional'a 5 milyon € ödedi. 8 Mayıs 2017 tarihinde Ajax'ta yılın oyuncusu seçildi.

Davinson Sanchez kimdir, kaç yaşında, hangi takımda, hangi mevkide oynuyor? - Resim : 2

2017'de Premier League kulübü Tottenham Hotspur'a 42 milyon £ bonservis bedeliyle transfer oldu.

15 Mayıs 2018 tarihinde Sánchez, 2024 yılına kadar Tottenham ile yeni sözleşme imzaladı.

10 Şubat 2019 tarihinde Sánchez, Tottenham'daki ilk golünü Premier League'de Leicester City karşısında attı.

1 Haziran 2019'da Sánchez, Liverpool'a karşı 2019 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde yedek kulübesinde oturdu.

Davinson Sanchez kimdir, kaç yaşında, hangi takımda, hangi mevkide oynuyor? - Resim : 3

11 Şubat 2021'de Sánchez, Everton'a karşı 2020-21 FA Cup beşinci tur maçında ilk defa bir maçta 2 gol attı.

15 Nisan 2023'te Sánchez, sakatlanan Clément Lenglet yerine Bournemouth karşısında 35. dakikada yedek oyuncu olarak oyuna girdi. Tottenham taraftarları, oyuna girerken onu yuhaladı. Daha sonra 58. dakikada Arnaut Danjuma, Sánchez yerine oyuna girdi. Tottenham taraftarlarının onu sahadan çıkarkende yuhaladı.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Şubat 2016'da Sánchez, Kolombiya millî takımının antrenman kadrosuna çağrıldı.

Mayıs 2018'de, Rusya'da yapılacak olan 2018 FIFA Dünya Kupası için Kolombiya'nın 35 kişilik aday kadrosuna alındı. Takımın turnuvadaki üç grup maçının tamamında ve son 16 turunda forma giydi.

Davinson Sanchez kimdir, kaç yaşında, hangi takımda, hangi mevkide oynuyor? - Resim : 4

Haziran 2019'da, 2019 Copa América'nın dört maçının üçünde ilk 11'de başlarken, takımının Arjantin karşısında 12 yıl sonra ilk kez gol yemeden maçı tamamlamasına katkı sağladı.

10 Haziran 2021'de Sánchez, Reinaldo Rueda'nın Brezilya'daki 2021 Copa América için 23 kişilik kadrosuna dahil edildi.

19 Kasım 2022'de Sánchez, Paraguay'a karşı 2-0 kazanılan hazırlık maçında ilk milli takım golünü attı.

Galatasaray kimdir
Arda Güler, Real Madrid'de ilk antrenmanına çıktı Fenerbahçe'ye Ganalı stoper Umut Nayir Fenerbahçe'de! Beşiktaş Tadic'in peşinde! Gözler Ajax'ta...