Çocukların Spor Ortamlarında Korunması İçin Çalıştay Ankara'da Gerçekleşti

Ankara'da düzenlenen çalıştay, çocukların spor alanlarındaki güvenliğini artırmak için önemli adımlar atmayı hedefliyor.

Çocukların Spor Ortamlarında Korunması İçin Çalıştay Ankara'da Gerçekleşti

"Sporda Çocukların Korunması: Güvenli ve Kapsayıcı Spor Organizasyonlarının Geliştirilmesi" projesinin çalıştayı Ankara'da gerçekleştirildi. Çalıştay, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Tesisleri'nde düzenlenerek, spor ortamlarında çocukların güvenliği için farkındalık yaratmayı ve spor kulüplerinin bu konuda somut adımlar atmalarını sağlamak amacı taşımaktadır.

Katılımcılar ve Destekçiler

Çalıştaya, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, federasyon başkanları ve bakanlık temsilcileri katıldı. Türkmen, proje hakkında yaptığı konuşmada, böyle bir projenin evrensel standartlarla uyumlu olduğunu vurguladı.

Projenin Hedefleri

Proje, Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu gibi önemli kuruluşların yanı sıra uluslararası partnerler ile destekleniyor. Prof. Dr. Türkmen, projenin ikinci fazıyla ilgili uluslararası uygulama çalışmaları yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Çocuk Koruma Programları

Projenin amacı, spor kulüplerinin çocukları her türlü tehlikeden koruması için bir rehberlik sunmaktır. Türkiye, Sırbistan, Romanya ve Hırvatistan gibi ülkelerde yürütülen projenin, uluslararası standartlarda çocuk koruma programlarının geliştirilmesine odaklandığı bilgisi paylaşıldı.

Güvenli Spor Ortamı İçin Sertifikalandırma

Proje ayrıca, "Sporda Güvenli Ortam" etiketiyle spor kuruluşlarının çocuk koruma programlarına bağlılıklarını gösteren bir sertifikalandırma sistemi getirmeyi hedefliyor. Bu sayede ulusal spor federasyonları ve kulüpler, çocuk koruma programlarını etkin bir şekilde uygulama fırsatı bulacaklar.

Çocukların Spor Ortamlarında Korunması İçin Çalıştay Ankara'da Gerçekleşti - Resim : 1

"Sporda Çocukların Korunması: Güvenli ve Kapsayıcı Spor Organizasyonlarının Geliştirilmesi" projesinin çalıştayı Ankara'da gerçekleştirildi.

UEFA macerası başlıyor Omar Colley, Beşiktaş'tan neden ayrıldı? Ballon d'Or'da Arda Güler sürprizi! Para halterde bronz madalya!