Cengiz Ünder'e Robben benzetmesi! İstanbulspor-Fenerbahçe maçı sonrası...

Süper Lig'in 19. haftasında Fenerbahçe, ligin son sırasında yer alan İstanbulspor'u 5-1 yendi. Cengiz Ünder attığı 4 golle maça damga vurdu. Sarı-lacivertli kulüpte eleştirilen isimlerin başında gelen milli futbolcu adeta patlama yaparak eski günlerini hatırlattı. Spor yazarları Fenerbahçe'nin galibiyetini ve Cengiz'in performansını değerlendirdi.

Cengiz Ünder'e Robben benzetmesi! İstanbulspor-Fenerbahçe maçı sonrası...

HUZURLARINIZDA YENİDEN 'TÜRK ROBBEN' - ENGİN KEHALE

Maçı yazmak demek, Cengiz’i yazmak demek. Marsilya’da ona "Türk Robben" lakabı takılmıştı. İstanbulspor karşısında Robben’in en iyi dönemlerini hatırlatan bir resital sundu. Ayak içiyle atılmış birbirinden güzel üç gole, pres sırasında ağlara gönderdiği bir topu daha ekledi. Asist öncesi pas ile F.Bahçe’nin 5 golüne de imza attı. Yenilen golde kaydığı pozisyon ise nazar boncuğu oldu. Euro 2024 öncesi bizim gözler bir kez daha parladı.

Cengiz Ünder'e Robben benzetmesi! İstanbulspor-Fenerbahçe maçı sonrası... - Resim : 1

Sarı lacivertliler stoperlerinin, Fred’in ve Osayi’nin yokluğunu özellikle ilk yarıda bazı bölümlerde hissetseler de çok hızlı tepki verip maçı şova dönüştürmeye başardı. Ferdi için artık hedef Avrupa’nın zirve kulüpleri ise ki bence öyle, kademe konusunda kendisini geliştirmesi gerektiğini not düşelim. (HÜRRİYET)

Cengiz Ünder'e Robben benzetmesi! İstanbulspor-Fenerbahçe maçı sonrası... - Resim : 2

TEK BAŞINA MAÇ YAPTI! - HALİL ÖZER

Cengiz dün İstanbulspor ile tek başına maç yaptı dersek yalan olmaz. Attığı gollerin üçü klasik imza golleri. Ben ‘Ama rakip zayıf” muhabbetlerine pek takılmam. Evet zayıf ama Cengiz’in öz güveni için çok önemliydi bu maç.

Cengiz Ünder'e Robben benzetmesi! İstanbulspor-Fenerbahçe maçı sonrası... - Resim : 3

Tabii galibiyeti sadece Cengiz’e bağlamak da yanlış... Szymanski’nin aklı ile oynaması, Mert Müldür’ün çabası, İsmail ile Crespo’nun ciğersiz koşuları, Dzeko’nun zeka dolu oyun anlayışı da sonuçta etken oldu.
Fenerbahçe’nin eleştireceğim tek noktası savunmasıydı. Sonuç olarak eksik kadroya rağmen ligdeki en rahat maçını oynadı ve rahat kazandı. (MİLLİYET)

FİZİK KONDİSYONU BİR DEVRELİK - ÖMER ÜRÜNDÜL

Cengiz 3'ü çok güzel 4 golle maçın yıldızı oldu. Ama göz ardı edilmemesi gereken konu; bu büyük yeteneğin fizik kondisyonu bir devrelik. Szymanski de bir golün asistini yaptı. Bir de penaltı yaptırdı. Ama onda da fizik düşüş devam ediyor. Belli bir süre önce oynanan çok kritik Polonya- Çekya maçında takımın direkt oyuncusu olan Szymanski'nin neden 85. dakikada oyuna girdiğini düşünmekte yarar var.

Cengiz Ünder'e Robben benzetmesi! İstanbulspor-Fenerbahçe maçı sonrası... - Resim : 4
Bana göre en büyük sorun İsmail Kartal'ın çok inandığı Tadic... Sırp futbolcunun değil koşmak, yürüyecek hali yok. Kartal bakalım bundan sonra takımını eksik oynatmaya devam edecek mi? (SABAH)

SADECE CENGİZ YETTİ - ERMAN ÖZGÜR

Fenerbahçe için disiplinli ve istekli oyunda Cengiz Ünder öyle bir sahne aldı ki ilk yarıda, kariyerinde bundan daha fazla iş yaptığı bir 45 dakika olmamıştır. Hatta takımı adına yaptıklarının dışında İstanbulspor’un golünde bile hata yapmış olmasına rağmen işin içinde Cengiz vardı.

45 dakikada kendine has içe kat edişleri ile yaptığı enfes vuruşlar ve 3 gol, arkadaşları devreye pek giremese de Fenerbahçe’nin maçı koparmasına yetti. Zaten şampiyonluk için gol yükünü eşit paylaşan takımların daha şanslı olduğu ligimizde Cengiz Ünder’in de devreye girmesi Fenerbahçe için en az galibiyet kadar değerliydi. (FANATİK)

Cengiz Ünder'e Robben benzetmesi! İstanbulspor-Fenerbahçe maçı sonrası... - Resim : 5

Fenerbahçe
Abdülkerim eski takımına 2 gol attı Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belli oldu Cengiz 4 gol attı Fenerbahçe rahat kazandı! Atalay Aydemir olimpiyat hedefine odaklandı