Borna Barisic kimdir, kaç yaşında? Borna Barisic hangi takımda, hangi mevkide oynuyor? (Trabzonspor transfer haberleri son dakika)

Borna Barisic, Trabzonspor'un bugün açıkladığı transfer görüşmeleri yapılan futbolculardan birisi. Bordo mavili taraftarlar, açıklama sonrasında Barisic hakkında bilgi toplamaya çalışıyor. Peki, Borna Barisic kimdir, kaç yaşında, hangi takımda, hangi mevkide oynuyor?

Borna Barisic kimdir, kaç yaşında? Borna Barisic hangi takımda, hangi mevkide oynuyor? (Trabzonspor transfer haberleri son dakika)

Hırvatistan millî takımında sol bek olarak oynayan futbolcu olan Borna Barisic, 32 yaşında ve şu an serbest oyuncu. Barisic daha önce İskoçya Premiership'te Rangers ve Prva HNL'de Osijek takımlarında oynamıştır. İşte Borna Barisic futbol kariyeri...

Borna Barisic kimdir, kaç yaşında? Borna Barisic hangi takımda, hangi mevkide oynuyor? (Trabzonspor transfer haberleri son dakika) - Resim : 1

BORNA BARISIC KİMDİR?

Borna Barisic 10 Kasım 1992 tarihinde Hırvatistan'ın doğusundaki Slavonya bölgesinde bulunan Osijek'te Bosnalı Hırvat bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Stipe "Moljac" Barišić Galečić'ten, annesi Verica ise Stražbenica'dan gelmektedir.

2003 yılında Osijek'in gençlik akademisine katıldı ve burada sekiz yıl geçirdi. A takıma girmeyi başaramayan Barisic, yakınlardaki BSK Bijelo Brdo'ya transfer oldu.

Borna Barisic kimdir, kaç yaşında? Borna Barisic hangi takımda, hangi mevkide oynuyor? (Trabzonspor transfer haberleri son dakika) - Resim : 2

Bijelo Brdo'da geçirdiği tek sezonun ardından Barisic, Osijek'e geri döndü. A takımdaki ilk sezonunda 23 Prva HNL maçına çıkan Barisic, ilk maçına 12 Temmuz 2013 tarihinde Dinamo Zagreb'e 3-1 kaybedilen maçta çıktı.

2014-15 sezonunda Osijek'te gösterdiği performansla lig şampiyonu Dinamo'ya transfer oldu ve beş yıllık bir sözleşme imzaladı. Ancak Ağustos ayının sonlarında Barišić, Dinamo'nun besleyici kulübü Lokomotiva'ya kiralandı. Barisic, Lokomotiva'da 19 lig maçına çıktı ve iki asist yaptı.

Barisic, Osijek'e 2016'da geri döndü. Barisic, 32 lig maçına çıktı, bir kez gol attı ve yedi kez asist yaptı ve Osijek ligi 4. bitirerek yaklaşık 10 yıl sonra en yüksek lig derecesini elde etti.

Borna Barisic kimdir, kaç yaşında? Borna Barisic hangi takımda, hangi mevkide oynuyor? (Trabzonspor transfer haberleri son dakika) - Resim : 3

2017-18 UEFA Avrupa Ligi elemelerinde Barisic, Osijek'in PSV Eindhoven karşısında deplasmanda aldığı 1-0'lık galibiyette bir penaltı golü attı. Osijek evindeki maçı da 1-0 kazanarak PSV'yi turnuvadan eledi. Barisic ligde 22 maça çıktı, bir gol attı ve dört asist yaptı.

Barisic, Osijek ile 2,2 milyon £ karşılığında anlaşmaya varılmasının ardından 7 Ağustos 2018'de Rangers ile dört yıllık bir anlaşma imzaladı.

Barišić, 18 Şubat 2021'de kulüp için yüzüncü maçına çıkarken, Avrupa Ligi 32. Turu'nda Royal Antwerp'e karşı deplasmanda alınan 4-3'lük galibiyette penaltı noktasından bir duble yaptı.

A Milli Takım'da sakatlık şoku! Kadrodan çıkarıldı Mourinho aradığı yıldızı İtalya'da buldu Arnavutluk İspanya EURO 2024 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Türkiye-Çekya maçına Rumen hakem