Beşiktaşlı futbolculara saldıran Ankaragücü taraftarına hapis cezası

Beşiktaş, geçen yıl Süper Lig'de mücadele eden Ankaragücü'ne konuk olmuştu. Karşılaşmanın sona ermesinin ardından Berkay Ö. isimli bir Ankaragücü taraftarı sahaya atlayarak siyah-beyazlı takımın futbolcularına saldırmıştı. O taraftar için karar çıktı.

Beşiktaşlı futbolculara saldıran Ankaragücü taraftarına hapis cezası

Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına sanık Berkay Ö. ve taraf avukatları katıldı.

Beyanların ardından hükmü açıklayan mahkeme, Berkay Ö'nün 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Beşiktaşlı futbolculara saldıran Ankaragücü taraftarına hapis cezası - Resim : 1

Sanığı kasten yaralama suçundan da 5 ay hapisle cezalandıran mahkeme, 1 yıl 8 aylık cezayı ertelemedi ve tedbire çevirmedi.

Spor Toto Süper Lig'de MKE Ankaragücü ile Beşiktaş arasında 4 Eylül 2022'de Ankara Eryaman Stadı'nda oynanan futbol müsabakasının bitiş düdüğünün ardından kale arkası tribününden atlayarak sahaya giren Berkay Ö, Beşiktaşlı futbolculara tekme atmıştı.

Beşiktaşlı futbolculara saldıran Ankaragücü taraftarına hapis cezası - Resim : 2

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, Berkay Ö. hakkında 3 yıla kadar hapis istemi ile dava açmıştı.

Beşiktaş JK
Puan tartışması büyüyor! Hangi kulüpler puan silinmesini istedi? TFF feshetti: Maç yayınları durdu Sosyal medyayı sallayan buluşma! Arabistan'da Herve Renard dönemi bitti