Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları'ndan 'ne kadar prim istersiniz' sorusuna tarihi cevap!

Filenin Sultanları'nın Sırbistan'ı yenip Avrupa Şampiyonu oldukları maçın ardından soyunma odasında Federasyon Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, "Ne kadar prim istiyorsunuz?" diye sordu. Kaptan Eda Erdem'den tarihi cevap geldi.

Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları'ndan 'ne kadar prim istersiniz' sorusuna tarihi cevap!

Türkiye'nin A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi'nden sonra Avrupa Kupası'nda da Sırbistan'ı devirerek şampiyon oldu.

Türkiye'yi sevince boğan Filenin Sultanları'nın soyunma odasında verdikleri ders ise duyan, okuyan herkese bir kez daha "helal olsun kızlar size" dedirtti.

Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları'ndan 'ne kadar prim istersiniz' sorusuna tarihi cevap! - Resim : 1

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Belçika'da Filenin Sultanları'na ne kadar prim istediklerini sordu. A Milli Kadın Voleybol Takımı kaptanı Eda Erdem Dündar da yanıt olarak ağızları açık bırakan bir açıklamada bulundu.

Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları'ndan 'ne kadar prim istersiniz' sorusuna tarihi cevap! - Resim : 2

Şampiyonluk maçı sonrası, soyunma odasında yaşananları Yeniçağ yazarı Şerafettin Tilki yazdı.

Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları'ndan 'ne kadar prim istersiniz' sorusuna tarihi cevap! - Resim : 3

İşte o yazı;

"Yer Belçika’nın başkenti Brüksel. Yani AB’nin merkezi. Voleybol Federasyon Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, ekibi ve diğer görevliler salonda. Daniele Santarelli ve sporcular da hazır. 

Başkan, 'Şampiyonluk için ne versek az. Prim olur, başka bir şey olur. Tüm özel isteklerinizi yerine getireceğiz. Salonda işiniz bitti. Şimdi söz sırası sizde' dedi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı kaptanı Eda Erdem Dündar
A Milli Kadın Voleybol Takımı kaptanı Eda Erdem Dündar

Önce İtalyan hoca söz aldı. 'Bu konuda konuşması gereken oyuncularım..' diyerek sözü Kaptan Eda Erdem’e bıraktı. Otelin salonu bir anda sessizliğe büründü. Kimseden çıt çıkmıyordu. İşte Eda’nın o kısa konuşması:

'Atatürk’ün sporcu kızları, ülkesi adına kazandıkları başarıyı pazarlık konusu yapmaz. Ne prim ister, ne de başka özel bir şey. 85 milyona yaşattığımız mutluluk bize yeter...'

Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları'ndan 'ne kadar prim istersiniz' sorusuna tarihi cevap! - Resim : 5

Öyle bir alkış tufanı kopar ki, sormayın gitsin. Orda olanlar gibi olayı dinleyince boğazım düğümlendi. 

Peki bu güzel kızlarımız ödül olarak ne alacaklar. Sadece yönetmelik gereği kişi başı 150 Cumhuriyet altını. Yani 1.6 milyon lira. 14 oyuncu toplamı 23 milyon.. 

Takımın İtalyan hocası Daniele Santarelli ise sadece 40 Altın

Federasyon, ödül alarak alacağı 500 bin Euro’yu ekstradan dağıtır mı bilinmez."

Trabzonspor ayrılığı açıkladı! Antalyasporlu oyuncunun ailesi kaza geçirdi: 1'i ağır, 5 yaralı Ronaldo Ballon d'OR'a aday gösterilmedi Livakovic'den büyük başarı