Atom Karınca Hamza'nın 2028 Olimpiyatları Hedefi

Atom Karınca Hamza Eren Göksu, 2028 Olimpiyatları için hazırlık yapıyor. Gençler dünya şampiyonu, uluslararası başarılarıyla adından söz ettiriyor.

Atom Karınca Hamza'nın 2028 Olimpiyatları Hedefi

Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Hamza Eren Göksu, hedefini 2028 Los Angeles Olimpiyatları olarak belirledi. Geçtiğimiz aylarda Macaristan’da gerçekleştiren bu önemli şampiyona, kariyerinde önemli bir dönüm noktası oldu.

Başarılarla Dolu Bir Kariyer

Genç yaşına rağmen 4 farklı branşta ulusal ve uluslararası başarılar elde eden Hamza, Leon Spor Kulübü sporcusu olarak Muaythai, kick boks, wushu ve boks branşlarında yeteneklerini geliştiriyor. Antrenörü Eldar Elizade eşliğinde 7 yıldır spor yapan genç atlet, 51 kiloda altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Şampiyonalardaki Duygularını Paylaştı

AA muhabirine konuşan Hamza, "Gençler kategorisinde dünya şampiyonu olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Finalde çok güçlü bir rakip ile mücadele ettim ama galip gelmeyi başardım. İstiklal Marşı’mız okunana kadar şampiyon olduğumu hissedemedim," dedi. Yaklaşık 7 yıllık spor serüveninin zorluklarından ve başarılarından bahsederken, "Bu yol meşakkatliydi, ama başardım; dünya şampiyonu oldum," ifadelerini kullandı.

Olimpiyat Hedefi ve Gelecek Planları

"Şu anki hedefim Los Angeles 2028 Olimpiyatları. 2025'te büyükler kategorisinde yarışmayı planlıyorum," diyen Hamza, kendisine "Atom Karınca" lakabının verilmesinin nedenini de açıkladı. "Kick boksta ve muaythaide kazandığım şampiyonluklar çok önemli. Bu uluslararası başarılar, temsil ettiğim ülke için gurur verici. İnşallah, olimpiyat madalyasını ülkemize getireceğim," dedi.

Aile Desteği ve Antrenörünün Rolü

Hamza, antrenörü Eldar Elizade ile tanışana kadar böyle büyük hedefleri olmadığını belirterek, "Eldar hocam olmasaydı, bu başarıyı elde edemezdim. Ailem de her zaman yanımda oldu, böyle bir destek olmadan ilerlemek çok zor olurdu," şeklinde konuştu. Eldar Elizade ise 12 yıldır Kastamonulu sporculara hizmet verdiğini vurgulayarak, Hamza’nın başarısının övgüye değer olduğunu ifade etti. "Hamza, bize ikinci bayramı yaşattı. Onun başarılarına bir yenisini eklemek için elimizden geleni yapıyoruz," dedi.

Gençler kategorisinde 2 farklı branşta dünya şampiyonu olan ve

Gençler kategorisinde 2 farklı branşta dünya şampiyonu olan ve "Atom Karınca" lakabıyla anılan Hamza Eren Göksu, hedefini Los Angeles 2028 Olimpiyatları olarak belirledi. Hamza Eren Göksu, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Kaynak: AA

2024 Türkiye Ralli Şampiyonası Başladı Erden Timur'dan yanıt geldi Roland Sallai Galatasaray'da! Edirne'de Balkan Kürek Şampiyonası Başlıyor