Allan Saint-Maximin kimdir, kaç yaşında, hangi takımda, hangi mevkide oynuyor? (Son dakika Fenerbahçe transfer haberleri)

Allan Saint-Maximin, son dakika Fenerbahçe transfer haberlerinde geçiyor. Yeni sezona hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, Allan Saint-Maximin'i kadrosuna katmak için harekete geçti. Peki, Allan Saint-Maximin kimdir, kaç yaşında, hangi takımda, hangi mevkide oynuyor? İşte Allan Saint-Maximin futbol kariyeri...

Allan Saint-Maximin kimdir, kaç yaşında, hangi takımda, hangi mevkide oynuyor? (Son dakika Fenerbahçe transfer haberleri)

Fenerbahçe transfer haberlerine göre Allan Saint-Maximin için transfer görüşmeleri başladı. İddiaya göre deneyimli futbolcunun Fenerbahçe'ye evet dediği aktarıldı. Suudi Arabistan'da oynayan Allan Saint-Maximin transfer haberi sonrasında futbol kariyeri merak konusu oldu. İşte Allan Saint-Maximin biyografisi...

Allan Saint-Maximin kimdir, kaç yaşında, hangi takımda, hangi mevkide oynuyor? (Son dakika Fenerbahçe transfer haberleri) - Resim : 1

ALLAN SAINT-MAXIMIN KİMDİR?

Saint-Maximin 12 Mart 1997'de Paris'in güneybatı banliyölerinden Châtenay-Malabry'de doğdu. Suudi Pro Lig kulübü Al-Ahli'de kanat oyuncusu olarak oynayan Fransız profesyonel futbolcudur. Daha önce Saint-Étienne, Monaco, Nice ve Newcastle United takımlarında oynamıştır.

Üç çocuğun en küçüğü olan babası Alex Karayipler'deki Guadeloupe adasından, annesi Nadege ise Güney Amerika'daki Fransız Guyanası'ndan geliyordu.

Doğduğu sırada ailesi Meudon kasabasında ikamet etmekteydi ve Saint-Maximin ailesi çalışırken çoğunlukla arkadaşlarıyla sokaklarda ya da Ris-Orangis'teki sahada futbol oynayarak büyüdü. Saint-Maximin, Premier Lig'de oynama hayalini gerçekleştirmek için annesinin teşvikiyle küçük yaşlardan itibaren İngilizce konuşmayı öğrendi.

Allan Saint-Maximin kimdir, kaç yaşında, hangi takımda, hangi mevkide oynuyor? (Son dakika Fenerbahçe transfer haberleri) - Resim : 2

Saint-Maximin futbolda ilk kulübü olan TU Verrieres-le-Buisson'a katıldı ve burada ağabeyi Kurtys ile US Ris-Orangis'e katılmadan önce birkaç ay kısa bir süre oynadı.

Antrenör Didier Demonchy yönetiminde Saint-Maximin, Ris-Orangis'te geçirdiği süre boyunca beş yaşında olmasına rağmen kendisinden yaşça büyük çocuklarla antrenman yaptı. 

Erken yeteneği ve erken gelişmişliğiyle dikkat çekti ve onu Meudon'daki bir U13 turnuvasında oynarken gören bir gözlemci tarafından seçildikten sonra 2011 yılında Saint-Étienne'e imza attı.

Allan Saint-Maximin kimdir, kaç yaşında, hangi takımda, hangi mevkide oynuyor? (Son dakika Fenerbahçe transfer haberleri) - Resim : 3

Paris kulübü Paris Saint-Germain'den ailesi için bir ev ve 100.000 €'dan fazla büyük bir imza bonusu içeren başka bir teklif geldi, ancak daha sonra Saint-Étienne'e zaten bağlı olan Saint-Maximin tarafından reddedildi.

Saint-Maximin 31 Temmuz 2015'te Monaco'ya katıldı ve 5 milyon avroluk transfer ücretinin ardından beş yıllık bir sözleşme imzaladı. Aynı gün hemen Alman kulübü Hannover 96'ya kiralandı, o sabah kulüple ilk antrenmanına çıktı.

Saint-Maximin, 7 Ağustos 2017'de kulüp rekoru kırarak 10 milyon Avro bonservis bedeli karşılığında Côte d'Azur'daki rakibi Nice'e transfer oldu.

Allan Saint-Maximin kimdir, kaç yaşında, hangi takımda, hangi mevkide oynuyor? (Son dakika Fenerbahçe transfer haberleri) - Resim : 4

Saint-Maximin, 2 Ağustos 2019'da altı yıllık bir sözleşmeyle Premier Lig ekibi Newcastle United'a katıldı. İlk maçına dokuz gün sonra Newcastle'ın Premier Lig sezonunun açılış gününde Arsenal'e yenildiği maçta çıktı.

Saint-Maximin, 30 Temmuz 2023 tarihinde Suudi Profesyonel Ligi kulübü Al Ahli ile 23 milyon £ civarında olduğu bildirilen bir transfer ücreti karşılığında üç yıllık bir sözleşme imzaladı.

Beşiktaş Immobile'yle anlaştı Fenerbahçe'de şoke eden ayrılık EURO 2024 yarı final ne zaman? Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final maç programı Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek kimdir?