Ali Koç'tan hakem reformu açıklaması: Pabucun pahalı olduğunu bilmeliler

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Kasımpaşa Kulübü'nün tesislerinde yaptığı basın açıklamasında, hakemlik müessesesinin Türk futbolundaki önemine değindi. Koç, "Hakemlerin artık pabucun pahalı olduğunu bilmesi gerekiyor. FIFA kokartına ulaşmak, ahbap çavuş ilişkileri ile olmamalı" ifadelerini kullandı.

Ali Koç'tan hakem reformu açıklaması: Pabucun pahalı olduğunu bilmeliler

Ali Koç, toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile ortak çalışmalar yapmayı planladıklarını açıkladı. "Önümüzdeki hafta TFF'yi ziyaret edeceğiz. Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) yapısını gözden geçireceğiz. Avrupa'daki örnekleri inceleyeceğiz" şeklinde konuştu.

HAKEM PERFORMANSI VE GELECEK PLANLARI

Koç, Türk futbolunun en büyük sorunlarından birinin hakem performansı olduğunu belirtti. "Yatırımlarımızı korumak istiyoruz. Genç hakemleri ortaya çıkarmalı ve performanslarına göre ödüllendirilmelidir" dedi.

EKONOMİK SAĞLIK İÇİN STRATEJİLER

Ayrıca, Koç, Türk futbolunun ekonomik sağlığı için 5 yıllık bir yol haritası geliştirdiklerini belirtti. Vergi oranlarındaki artışın kulüpler üzerinde yarattığı yükü vurguladı.

İYİ OLMASI GEREKEN BİR YAPI

Koç, e-bilet sistemi ile ilgili endişelerini dile getirerek tüm kulüplerin bu sisteme karşı olduğunu ifade etti. "Bu sistemle beraber ciddi seyirci kaybı yaşayacağız. Sürdürülebilir bir model oluşturmalıyız" şeklinde konuştu.

 

BUSENAZ SÜRMENELİ'YE GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

 Ayrıca, milli boksör Busenaz Sürmeneli'ye yapılan saldırıya değinen Koç, "Busenaz, Türk sporunun kıymetli bir evladı. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Joao Mario, bireysel çalıştı Çocukların Spor Ortamlarında Korunması İçin Çalıştay Ankara'da Gerçekleşti UEFA macerası başlıyor Omar Colley, Beşiktaş'tan neden ayrıldı?