Ali Koç Aziz Yıldırım'a 'yazıklar olsun' diyerek seslendi! "Ya aday ol ya çekil"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, olağanüstü seçim çağrısı yapan eski başkan Aziz Yıldırım'a kongrede cevap verdi. Koç, Yıldırım'ı aday olmaya davet ederken, "Ya aday ola ya da başımızdan çekil" ifadelerini kullandı.

Ali Koç Aziz Yıldırım'a 'yazıklar olsun' diyerek seslendi! "Ya aday ol ya çekil"

Fenerbahçe Kulübü Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Ali Koç, geçtiğimiz günlerde seçime gitmesi yönünde bir açıklama yapan Aziz Yıldırım'a sert tepki gösterdi.

Muhalefetin aday çıkarmadığını bir kez daha vurgulayan Koç, Aziz Yıldırım'a karşı çağır yaparak aday olmasını istedi. Koç, "Ya aday olun ya da başımızdan çekilin." dedi.

Ali Koç Aziz Yıldırım'a 'yazıklar olsun' diyerek seslendi! "Ya aday ol ya çekil" - Resim : 1

İŞTE ALİ KOÇ'UN O SÖZLERİ...

"Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım, o bana Ali Koç diye hitap ediyor. Bir kez daha bizleri şaşırtmadı. Biz rakiplerle, onların uzantılarıyla, TFF'de köstebek olmuş insanlarla mücadele derken bir de kendi efsane başkanımızla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Aziz Yıldırım ile hayatımda bir kere yarıştım. Onun dışında o veya yanındakilerle ilgili söylediğim her şey onların fitili ateşlemesinin ardından söylediği sözlerdir. Hep arkadan oynadılar. Onlardan rica ediyorum; bırakın bu sezonu Fenerbahçe menfaatleri için rahat geçirelim. Bizi aşağı çekmeye çalışmayın sayın Aziz Yıldırım. Ya ben sizi çok yanlış tanıdım ya da siz çok değiştiniz. Fenerbahçe için yaptığınız her şey için Allah sizden gani gani razı olsun. Ama son 5-6 yıl işin şirazesi kaydı. Siz bize öğretmediniz mi, 'Dedikodu yapmayın, arkadan konuşmayın, gelin burada konuşun' demediniz mi? Bu sadece size mi geçerli değil. Siz neden buraya gelmiyorsunuz?"

"BİR DENETİM YAPTIK VE AZİZ YILDIRIM DÖNEMİYLE İLGİLİ ENTERESAN ŞEYLER ÇIKTI"

"Siz riyakarlık yapıyorsunuz sayın başkan. Ben size bir şey soracağım. Ve buna niye önlem almadınız merak ediyorum. Yöneticiler kulübe kolaylık yapar, kulüp yöneticilere değil. İsim vermeyeceğim ama diğer yöneticiler zan altında kalması diye Aziz Yıldırım açıklayabilir. Biz bir denetim yaptık ve enteresan şeyler çıktı. Bir tanesi çok ilginçti. İki tane 2 milyon TL'lik çek gördük. Bir kulüp çalışanına yazılmış. Şaşırdık ve sonra dibine indik. Güya bu iki çek bazı futbolcularımızın ödemelerini içeren çeklermiş. Bir yönetici bu çeklerin arkasını cirolamış, nakite çevirmiş ve kendisi şahsi çeklerini vermiş futbolculara. Futbolculara sorduk ve 'FFP için böyle lazım olması gerekiyor' demişler futbolculara. Siz buna niye bir şey yapmadınız. 2017'de bir firma 8,6 milyon dolar kulübe para vermiş. 106 gün sonra ne olduysa 9.6 milyon dolar geri almış. Dolar üzerinden yüzde 40 yıllık faiz ediyor. Bir teknoloji firması bu. Firma sahibini aradım ve 'bu ne' dedim. 'Bize üniversite kuracağız dediler verdik, sonra futbolculara ödeme yapıldığını görünce geri aldık' dedi. Enteresan bir operasyonun ürünü."

Ali Koç Aziz Yıldırım'a 'yazıklar olsun' diyerek seslendi! "Ya aday ol ya çekil" - Resim : 2

"YA ADAY OL YA DA BAŞIMIZDAN ÇEKİL"

"Başarısız olabiliriz ama bu kulübün her kuruşuna sahip çıkıyoruz. Dışarıda duracaksınız, bizi ortaya atacaksınız, dalga geçeceksiniz. 'Fenerbahçe benim' diyeceksiniz. Şuraya gelip iki laf etmeyeceksiniz. Yazıklar olsun! Ya aday olun ya da başımızdan çekilin."

"HEPİNİZDEN ÖZÜR DİLİYORUM"

"Başarısızlık varsa bunun sorumlusu Ali Koç ve yönetim kuruludur. Bunun için de hepinizde özür diliyorum. Katıldığım, katılmadığım bütün görüşleriniz için teşekkür ediyorum."

Ali Koç Aziz Yıldırım'a 'yazıklar olsun' diyerek seslendi! "Ya aday ol ya çekil" - Resim : 3

Fenerbahçe
Anadolu Efes, Basketbol Süper Ligi’nde 16. kez şampiyon! Ali Koç yeni teknik direktör hakkında ipucu verdi Uğur Dündar Fenerbahçe'deki görevine geri döndü Ali Koç açıklamalarda bulunuyor