Aitana Bonmatí kimdir, kaç yaşında, nereli? Ballon D'Or kazanan Aitana Bonmatí hangi takımda oynuyor?

Aitana Bonmatí, Ballon D'Or ödülü kazandı. Yılın futbolcusuna verilen Ballon D'Or sahibi olan Aitana Bonmatí ismi merak uyandırdı. Barcelona kadın futbol takımında oynayan Aitana Bonmatí kimdir, kaç yaşında, nereli?

Aitana Bonmatí kimdir, kaç yaşında, nereli? Ballon D'Or kazanan Aitana Bonmatí hangi takımda oynuyor?

En iyi kadın futbolcu ödülüne, İspanya Milli Takımı ve Barcelona'nın yıldızı Aitana Bonmati layık görüldü. Futbol stili Iniesta'ya benzetilen Aitana Bonmati, genç yaşına rağmen adından çok söz ettiren ve ödüller kazanmış kadın futbolcudur. İşte Aitana Bonmati hayatı, kariyeri...

Aitana Bonmatí kimdir, kaç yaşında, nereli? Ballon D'Or kazanan Aitana Bonmatí hangi takımda oynuyor? - Resim : 1

AITANA BONMATI KİMDİR?

Aitana Bonmatí 18 Ocak 1998'de Katalonya'nın Garraf bölgesinin bir kasabası olan Vilanova i la Geltrú'da doğdu. Liga F kulübü Barcelona ve İspanya kadın milli takımında orta saha oyuncusu olarak oynayan İspanyol profesyonel futbolcudur. Kadın futbolunun en iyi oyuncularından biri olarak kabul ediliyor.

Bonmatí 2012'den beri Barcelona'da ve altı yıl boyunca La Masia'da gelişimini sürdürdü. 2016-17 sezonu öncesinde Barcelona'nın A takımına yükseldi ve 2018-19 sezonundaki çıkış yılına kadar kulüp için yedek kulübesinde yer aldı. 2019'da Barcelona tarihinin ilk UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi finaline çıktı ve yılın ilerleyen dönemlerinde ilk kez Yılın Katalan Oyuncusu seçildi.

Aitana Bonmatí kimdir, kaç yaşında, nereli? Ballon D'Or kazanan Aitana Bonmatí hangi takımda oynuyor? - Resim : 2

Bonmatí, 2020-21 sezonu boyunca Barcelona'nın kıta üçlemesini kazanmasında önemli rol oynadı. Kariyerinin en kayda değer performanslarından birini 2021 UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinde sergiledi ve Barcelona'nın üçüncü golünü atarak Finalin MVP'si seçildi.

2022-23 sezonunda golcülüğünü büyük ölçüde geliştirerek tüm müsabakalarda 19 kez fileleri havalandırdı ve takımını bir başka yerel lig ve Şampiyonlar Ligi ikilisine taşıdı.

Aitana Bonmatí kimdir, kaç yaşında, nereli? Ballon D'Or kazanan Aitana Bonmatí hangi takımda oynuyor? - Resim : 3

Bonmatí, İspanya'nın U-17, U-19 ve U-20 gençlik kategorilerinde başarılar elde etti. İspanya'nın U-17 ve U-19 takımlarıyla birer kez olmak üzere iki UEFA Gençlik Şampiyonası kazandı ve İspanya'nın U-17 ve U-20 takımlarıyla birer kez olmak üzere iki FIFA Genç Kadınlar Dünya Kupası'nda ikinci oldu. 2017'den bu yana İspanya Kadın Milli Takımı'nın üst düzey oyuncularından biri olan genç oyuncu, 2019 ve zaferle sonuçlanan 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda İspanya kadrosunda yer aldı ve turnuvanın en iyi oyuncusu olarak Altın Top ödülünü kazandı.

Aitana Bonmatí kimdir, kaç yaşında, nereli? Ballon D'Or kazanan Aitana Bonmatí hangi takımda oynuyor? - Resim : 4

OYUN TARZI

FCF, Bonmatí'yi "saf zarafet" olarak tanımladı ve farklı pozisyonlara uyum sağlayabilen, merkezde, orta saha oyuncusu veya kanat oyuncusu olarak oynayabilen bir oyuncu olarak çok yönlülüğüne dikkat çekti.

İlk Katalan Yılın Oyuncusu ödülünü kazandıktan sonra, onu Barcelona'nın Cadet takımına transfer eden antrenör Jordi Ventura, "yoğun bir oyuncu, çok rekabetçi ve her iki ayağıyla da mükemmel bir şekilde hakim" olduğunu vurguladı. Aynı makalede, eski FCB Femeni antrenörü Xavi Llorens Bonmatí'yi "topu sürmede doğuştan gelen bir zarafete" sahip ve "çok rekabetçi... çok yönlü, üç, dört veya beş pozisyonda oynayabilen ve seviyesini düşürmeyen" bir oyuncu olarak tanımlıyor.

Aitana Bonmatí kimdir, kaç yaşında, nereli? Ballon D'Or kazanan Aitana Bonmatí hangi takımda oynuyor? - Resim : 5

2019 FIFA Kadınlar Dünya Kupası öncesinde FIFA, oyuncu profilinde onu "teknik olarak yetenekli", "bol karakterli mükemmel bir vizyona sahip" ve "gol için bir gözle gerektiğinde mücadeleci" olarak tanımladı.

Bonmatí, kısa boyunu, rakiplerinin onu toptan çıkarmasını zorlaştıran düşük ağırlık merkezi nedeniyle bir avantaj olarak görüyor.

Pep Guardiola, "Aitana Bonmatí, oyun tarzıyla beni kendisine aşık eden bir futbolcu. Onun kadınların (Andrés) Iniesta'sı gibi olduğunu söyleyebilirim."

kimdir
Kartal kafasını kullandı Beşiktaş'tan Cumhuriyet Bayramı'na özel pankart! Beşiktaş'ın seçim tarihi değişti 2023'te 6 bin 231 madalya! Bakan Bak duyurdu