2024 IBSA Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası Kazakistan'da başladı

Kazakistan'da düzenlenen 2024 IBSA Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası'nda Türkiye, önemli madalya elde etti.

2024 IBSA Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası Kazakistan'da başladı

Kazakistan'ın başkenti Astana, 2024 IBSA Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor. Organizasyonun ilk gününde milli sporcular Döndü Kanat ve Gülistan Özdemir, toplamda 1 altın, 7 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

SPORCULARIN BAŞARILARI

Döndü Kanat, kadınlar 60 kiloda ve Gülistan Özdemir ise 67,5 kiloda madalya mücadelesi verdi. Döndü Kanat, bench press kategorisinde 55 kg, deadliftte 105 kg ve squatta 70 kg kaldırarak toplamda 230 kg ile 4 gümüş madalya elde etti ve dünya ikincisi unvanını kazandı. Ayrıca, 230 kg'lık derecesi ile masterlarda da altın madalyaya ulaşmayı başardı.

Öte yandan, Gülistan Özdemir; bench presste 60 kg, squatta 90 kg gümüş, deadliftte 100 kg ile bronz madalya kazanarak toplamda 250 kg ile gümüş madalya elde etti ve dünya ikincisi oldu.

BAŞKANIN TEBRİK MESAJI

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, milli sporcuları, antrenörleri ve kulüplerini elde ettikleri başarıdan dolayı kutladı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu'ndan yeni dönem toplantısı Milli sporcu Şahika Ercümen'den yeni rekor Minik Motosikletçi Zayn Sofuoğlu, Dünya Şampiyonluğunu Hedefliyor 2024 Para Okçuluk Türkiye Şampiyonası Sonuçlandı