Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan bomba iddia! Muhalefetin cumhurbaşkanı adayını dava belirleyecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir süredir devam eden davası bugün Anadolu Adliyesi'nde görüldü. İmamoğlu'nun dava sonrası vatandaşları Saraçhane Meydanı'na çağırmasının ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan çok konuşulacak bir iddia geldi. Özdağ iddiasında muhalefetin cumhurbaşkanı adayının bu davanın sonucuna göre belli olacağını söyledi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan bomba iddia! Muhalefetin cumhurbaşkanı adayını dava belirleyecek
Ekrem İmamoğlu muhalefetin cumhurbaşkanı adayı mı olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine "ahmak" diyerek hakaret ettiği öne sürülen davada kritik gün geldi çattı. 4. duruşma bugün görülüyor.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan bomba iddia! Muhalefetin cumhurbaşkanı adayını dava belirleyecek - Resim : 1

İmamoğlu'na siyasi yasak getirilip getirilmeyeceği merak edilirken bugünkü duruşmada İmamoğlu'nun avukatlarının 'reddi hakim' talebi yeniden reddedildi. Siyasi yasak isteminin yinelendiği duruşmaya gündüz verilen ara 16'da sona erdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan bomba iddia! Muhalefetin cumhurbaşkanı adayını dava belirleyecek - Resim : 2

İMAMOĞLU'NDAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI
İmamoğlu dava sonrasında bir tivit atarak vatandaşları Saraçhane Meydanı'na çağırdı.

İmamoğlu yaptığı paylaşımda "16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum." dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan bomba iddia! Muhalefetin cumhurbaşkanı adayını dava belirleyecek - Resim : 3

MUHALEFETİN ADAYI BUGÜN BELLİ OLACAK
İmamoğlu'nun dava sonrası vatandaşları Saraçhane Meydanı'na çağırmasının ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan çok konuşulacak bir iddia geldi.

Özdağ resmi Twitter hesabından paylaşımda bulunarak muhalefetin cumhurbaşkanı adayının davanın sonucuna göre belli olacağını ifade etti.

SİYASİ YASAK KARARI ÇIKMASI “BİZ ANLAŞTIK” DEMEKTİR
Özdağ paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan bomba iddia! Muhalefetin cumhurbaşkanı adayını dava belirleyecek - Resim : 4

Bugün İmamoğlu ile ilgili mahkemeden bir siyasi yasak kararı çıkması “Biz anlaştık” demektir.Böylece İmamoğlu anlaşmalı “mağdur” olarak devri sabık yaratmayacak bir cumhurbaşkanı adayı olacaktır.Ceza verilmez ise Erdoğan Kılıçdaroğlu’nun adaylığını tercih ediyor demektir.
İmamoğlu’nun beraat etmesi gereken bu davadan mahkum olması ancak siyasi baskı ile olur: Mahkumiyet kararı seçimlere kadar kesinleşmez. İmamoğlu “mağdur” ve aday olur. Erdoğan hapishaneden iktidara yürüyen bir “mağdur” olarak bunu gayet iyi bilir.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan bomba iddia! Muhalefetin cumhurbaşkanı adayını dava belirleyecek - Resim : 5

KILIÇDAROĞLU ALMANYA'YA GİTTİ
CHP'nin 2019 seçimlerindeki en büyük zaferine imza atan Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davanın duruşma günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise temaslarda bulunmak üzere Almanya'ya gitti. Kılıçdaroğlu'nun Almanya'ya gitmesi vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı.

Vatandaşlar Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'nun adaylığına sıcak bakmadığını vurguladı.

Akşener İmamoğlu'na desteğe gitti Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası! İmamoğlu hakim karşısında Kılıçdaroğlu yurt dışında Eski CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar böyle yakalanmış!