Yeniden Refah Partisi'nde Kasım Gülpınar Tartışması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın istifasını değerlendirdi.

Yeniden Refah Partisi'nde Kasım Gülpınar Tartışması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partiden istifa eden Kasım Gülpınar hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Kılıç, "Genel Başkan'ımız ile vedalaşmadan, 'Allah'a ısmarladık' demeden, helalleşmeden... Gelirken selamla geldi, giderken selamsız gitti Sayın Gülpınar. Bundan dolayı üzgün olduğumuzu ifade ediyorum," dedi.

Ekonomi Üzerine Eleştiriler

Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısından sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ülkenin 2024 yılı sonu enflasyon beklentisinin %41,5 olarak revize edildiğini belirten Kılıç, asgari ücret ve açlık sınırı arasındaki ilişkiye dikkat çekti. Kılıç, "Türkiye'de asgari ücretle yaşamı idame etmek mümkün değil," daca doğru halkın geçim şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Gülpınar'ın İstifası Üzerine Değerlendirmeler

Bir gazetecinin sorusu üzerine Kılıç, Gülpınar'ın istifasının gerekçelerini sorguladı ve şu ifadeleri kullandı: "Seçildiğin yerden ayrılmak, halkın iradesine saygısızlıktır. Eğer gerçekten bağımsızlık istiyorduysa, neden önce Yeniden Refah Partisi'ne gelmişti?"

2025 Erken Seçim Tartışmaları

Suat Kılıç, Türkiye’nin erken bir seçime doğru gittiğini ifade ederek, 2025 sonlarında veya 2026'nın ilkbaharında seçim olabileceğini öngördü. Seçim tarihinin 23 Kasım 2025 olması durumunda, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde okulların seçim için kullanılabileceğine dikkat çekti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK)...

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kasım Gülpınar yeni bir partiye katılacak mı? İmamoğlu'nun 'hodri meydan' sözlerine yanıt İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı adaylığı iddialarına yanıt Yeniden Refah Partisi'nde bir istifa daha