Yeni kabine ne zaman açıklanacak?

Yeni kabine ne zaman kurulacak merak ediliyor. Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi ve 28. dönem milletvekili seçimi kesin sonuçları açıklandı. Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklayacağı gün bekleniyor. Peki, yeni kabine ne zaman açıklanacak?

Yeni kabine ne zaman açıklanacak?

Yüksek Seçim Kurulunun kesin seçim sonuçlarını açıklaması sonrasında gözler yeni kurulacak kabineye çevrildi. Yeni kabinede kimler olacak kulislerde çeşitli iddialar dolaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin etmesiyle başlayacak süreç, açıklanacak yeni kabine ile son bulacak. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi ne zaman açıklayacak?

YENİ KABİNE NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

28. Dönem Milletvekili kesin seçim sonuçları Resmi Gazete'de yayımlandı. TBMM İçtüzüğü’ne göre milletvekili seçimi kesin sonuçlarının ilanını takip eden üçüncü gün olan 2 Haziran Cuma günü, TBMM Genel Kurulu toplanacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Geçici Başkan olarak yöneteceği toplantıda içtüzük uyarınca önce milletvekili yeminleri gerçekleştirilecek.

Yeni kabine ne zaman açıklanacak?
Caption

Milletvekillerinin yeminin ardından ise 3 Haziran Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Kurul’da yemin edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin ettiği günün akşamında yeni kabineyi açıklaması bekleniyor.

Seçim sonuçları cumhurbaşkanlığı seçimi
Tek adamın kim olduğunu kanıtlayan demokrat CHP'de yoğun mesai! Ekrem İmamoğlu 'değişim' vurgusu yapmıştı! Özgür Özel sürprizi var Erdoğan, Bahçeli ile ne görüştü? Nejat Koçer kimdir, kaç yaşında, nereli?