Yavuz Ağıralioğlu'ndan Öcalan tepkisi: Sizi seçenler, evlatlarının katilini Meclis’e çağırmanız için mi gönderdi?

27. Dönem İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı Öcalan çıkışına sert tepki gösterdi. Ağıralioğlu “Sizi bu memleketin hizmetine laik olun diye Meclis’e gönderenler, evlatlarının katilini Meclis’e çağırmanız için mi gönderdi? TBMM hangi bedeller ödenerek kuruldu, bilmiyor musunuz? Utanmıyor musunuz? Daha önce çözüm sürecinden yaptıklarınızın bedelini ödemiş evlatlarınızdan utanmıyor musunuz?” dedi.

Yavuz Ağıralioğlu'ndan Öcalan tepkisi: Sizi seçenler, evlatlarının katilini Meclis’e çağırmanız için mi gönderdi?
  • Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan eski İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında bölücü terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan için yaptığı "Meclis'e gelsin DEM Parti grubunda konuşsun" çıkışına sert tepki gösterdi. 

"TERÖRİST BAŞININ MECLİS'E DAVET EDİLDİĞİNE ŞAHİT OLDUK"

  • Konuşmayı Türk milleti adına büyük bir mahcubiyet ve kızgınlıkla izlediklerini söyleyen Yavuz Ağıralioğlu şöyle konuştu, "Bugün Meclis için kara bir gündür. Bölücülerden duyamayacağımız lafları Milliyetçi Hareket Partisi’nin grup konuşması yaptığı bir günde Türk milleti adına büyük bir mahcubiyet ve kızgınlıkla izledik. Biz 40 yıldır teröre bedel ödeyen bir millet olarak terörist başının Meclis'e davet edildiğine şahit olduk. Meclis’e, kürsülere terörist başını davet etmek demek nedir? TBMM’yi boşa düşürüp anlamsız hale getirmek nedir?

"PKK DAĞITILSIN DİYE TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ELEBAŞINDAN MEDET UMMAK NEDİR?"

  • Güya PKK dağıtılsın diye terör örgütünün elebaşından medet ummak nedir? TBMM’yi boşa düşürüp anlamsız hale getirmek nedir? Terörle mücadelede sanki başarısız olmuşuz da bu başarısızlığımızdan bir terörist başından medet umacak acziyete düşmüşüz gibi konuşmak nedir?

“SİZİ MECLİS'E GÖNDERENLER, EVLATLARININ KATİLİNİ MECLİS’E ÇAĞIRMANIZ İÇİN Mİ GÖNDERDİ?

  • Sizi bu memleketin hizmetine laik olun diye Meclis’e gönderenler, evlatlarının katilini Meclis’e çağırmanız için mi gönderdi? Siz kimsiniz? TBMM hangi bedeller ödenerek kuruldu, bilmiyor musunuz? Utanmıyor musunuz? Öcalan'ı anarak Kürlere devlet teklif etmek nedir?

"MİLLETİNİZİ, DEVLETİNİZİ UTANDIRDINIZ"

  • Çözüm sürecine de atıfta bulunan Ağıralioğlu şunları söyledi;
  • "Daha önce çözüm sürecinden yaptıklarınızın bedelini ödemiş evlatlarınızdan utanmıyor musunuz? "Beni babam hangi tabutun içinde" diye tabutlara koşan çocuklardan utanmıyor musunuz? Milletinizi, devletinizi utandırdınız. Milletinizin huzuru için yaşaması için dağlarda gece gündüz terörist kovalayan evlatlarınızı utandırdınız. Aklınızı başınıza alın! Eğer siz aklınızı başınıza almazsanız, biz milletimizin iradesiyle terörün ve teröristin nefes alamayacağı bir ülke kurma mücadelesini sürdüreceğiz"
Destici'den Bahçeli'nin "Öcalan" çağrısına tepki Hande Fırat: İmralı ziyareti için Ömer Öcalan'a izin verildi İmamoğlu'ndan Bahçeli'ye 'Öcalan' yanıtı 4 ülkenin büyükelçisinden güven mektubu