Yavuz Ağıralioğlu'ndan CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a: Yenildikçe zekası açılıyor! Ağıralioğlu parti kuracak mı?

Mayıs ayında gerçekleştirilen seçim sürecinde 6'lı masa ve Kemal Kılıçdaroğlu ile fikirleri zıt düşen ve İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın "AK Parti muhalefeti dağıtmak istiyor" sözlerini tiye aldı. Ağıralioğlu yeni parti sinyali de verdi.

İYİ Parti 27. Dönem İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, 14 ve 28 Mayıs genel seçimlerinden kısa bir süre önce, HDP'nin Millet İttifakı ile iş birliğine yönelik çok sert ifadeler kullanmış ve partisinden istifa etmişti.

Yavuz Ağıralioğlu'ndan CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a: Yenildikçe zekası açılıyor! Ağıralioğlu parti kuracak mı? - Resim : 1

"Terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız. Siz PKK'yı lanetleyemeyenlersiniz." diyen Ağıralioğlu, 'bu vebale ortak olmayacağım' diyerek Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini duyurmuştu.

Seçim sürecinde yaşananlara ilişkin Haber Global'den Çağlar Cilara'ya açıklamalarda bulundu. CHP'ye yönelik sert açıklamalarda bulunan Ağıralioğlu, 'kutu kola bile kazanıyordu' söylemlerine tepki gösterdi.

Yavuz Ağıralioğlu'ndan CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a: Yenildikçe zekası açılıyor! Ağıralioğlu parti kuracak mı? - Resim : 2

SİYASİ MATEMATİK BİLMİYORLAR

CHP'lilerin siyasi matematikte sadece toplama yaptığını söyleyen Ağıralioğlu, "Seçimleri döke saça kazanacaklardı. Topladıkları kadar bunların kaçırdıkları da var dedim. İlkesiz siyasetle herkese makam mevki dağıtıldı" dedi.

Yavuz Ağıralioğlu'ndan CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a: Yenildikçe zekası açılıyor! Ağıralioğlu parti kuracak mı? - Resim : 3
Muhalefetin aynı söylemlerle yeniden toplumun önüne çıkacağını belirten İYİ Partili eski vekil, "Ben Kemal geliyorum ile birleşen kibir cümleleri oldu. Siz grup toplantısı yapıp millete ne diyeceksiniz? Neyi söyleyip alacağınıza inanıyorsunuz? Kemal Bey 5 yıl boyunca söylemediği ne söyleyecek?" diye konuştu.

Yavuz Ağıralioğlu'ndan CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a: Yenildikçe zekası açılıyor! Ağıralioğlu parti kuracak mı? - Resim : 4
"AKŞENER ZEHRİ İÇMEYECEKTİ TUTACAKTI"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'ittifak için zehir içtim' sözlerine değinen Ağıralioğlu, "Bu süreçle ilgili toplumun ondan beklediği şey zehir içmesi değildi, masadan topluma yayılacak zehri tutmaktı. Tutulamadı, o zehir Türk siyaset iklimini bozdu" ifadelerini kullandı.

Yavuz Ağıralioğlu'ndan CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a: Yenildikçe zekası açılıyor! Ağıralioğlu parti kuracak mı? - Resim : 5

OLAĞANÜSTÜ TESPİTLERİ VAR YENİLDİKÇE SİYASİ ZEKASI AÇILIYOR

AK Parti'nin oyunun yüzde 30'un altına indiğini iddia eden ve iktidarın tek amacının muhalefeti dağıtmak olduğunu belirten CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a da yüklenen Ağıralioğlu, "Olağanüstü bir tespit. Demek ki siyasi zeka yenildikçe açılıyor" şeklinde konuştu.

Yavuz Ağıralioğlu'ndan CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a: Yenildikçe zekası açılıyor! Ağıralioğlu parti kuracak mı? - Resim : 6


"ERDOĞAN MUHALEFETTE OLSA KILIÇDAROĞLU İKTİDARINI SOKAĞA ÇIKARMAZDI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi tecrübe olarak muhalefetten çok önde olduğunu vurgulayan Ağıralioğlu, "Şu anda durum tam tersi olsa. Erdoğan muhalefet, Kemal Bey iktidarda olsa... Erdoğan bu muhalefeti sokağa çıkarmazdı." diye konuştu.

Yavuz Ağıralioğlu'ndan CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a: Yenildikçe zekası açılıyor! Ağıralioğlu parti kuracak mı? - Resim : 7


HDP İLE İTTİFAK: YÜZDE 1'E 37 VEKİL VEREN YÜZDE 10'A NELER VERDİ?

HDP ile yapılan ittifaka da gönderme yapan Ağıralioğlu, "Prensiplerine bir hafta bile sahip çıkıyorlar. Gizli gündemlerle kime ne verdiğiniz belli değil. Yüzde 1 oyu olanlara 37 milletvekili vermişsiniz. Seçmen sizi her isteyene istediğini veren biz izlenimle baktı. Yüzde 10'a yakın oyu olana neler verildi? Millet bunu sorgular. Ne verdiler şimdi 4 sene boyunca anlatsınlar" dedi.

Yavuz Ağıralioğlu'ndan CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a: Yenildikçe zekası açılıyor! Ağıralioğlu parti kuracak mı? - Resim : 8

PARTİ KURACAK MI?

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin mecburiyet seçimleri olduğunu belirten Ağıalioğlu, "Ben geçmişe çok iyi bakmak zorunda olduğumuza inandım. Parti kavgasının siyasi kavga gibi görünen münakaşanın topluma faydasının olmadığını farkettim. Şimdi şöyle bir şey yapmaya heves ettim. Arkadaşlarımla istişare ettiğimiz zemin bu biz memleketimize dokunan siyaset, duyan siyaset her mevzuyu bilen değil bilene imkan veren siyaset her sorulan soruya ben bunu biliyorum konuşma hevesini değil, ben bu işi bilmiyorum ama bileni bulmaya söz veriyorum diyebilen siyaset hattını istişare etmek. Memlekette bilenlerin kuvvetli olacağı. Bilenlerin baş tacı edileceği, bir iklimi oluşturmak Türklere şöhretli iklim oluşturma mecburiyetini konuşuyoruz. Türk milleti en iyilerine memleketini teslim ediyor. “Herkese son kez avans verildi. Tayyip Bey’e de son kez memleket teslim edildi, muhalefete de bu kadroyla son kez oy verildi. Muhalefet, bu kadar derde rağmen milletin ‘Memleketi düzeltin’ diyerek oy verebildiği taraf olamadı. İktidar ise bu kadar çözemediği ve hatta sebep olduğu probleme rağmen sorunları düzeltme fırsatını yeniden yakalayabildi. Eski nesil siyaset bitti. Türkiye’de bizi kim kurtarsın hissiyatının değişmesi gerekiyor. Çok lezzetli bir siyasi iklim oluşturabileceğimize inanıyorum. Dersimizi iyi çalıştık. Neyin yanlış olduğunu analiz ettik. Bu millet kavga etmekten yoruldu” dedi.

Kadrolarının hazır olduğunu ifade eden Ağıralioğlu, gençlerin de inisiyatif alabilecekleri bir alan açacaklarını belirtti.

CHP genel başkan adayı İmam Hatip okullarını ve Kur'an kurslarını hedef aldı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubu İmamoğlu'ndan CHP ilçe başkanına tepki AK Parti'de yerel seçim maratonuna geri sayım başladı