Türkiye Büyük Millet Meclisi Yeni Yasama Yılına Hazırlanıyor

TBMM, 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılı için temizlik ve bakım çalışmalarını tamamlıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Yeni Yasama Yılına Hazırlanıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 1 Ekim 2023'te başlayacak olan 28. Dönem 3. Yasama Yılı için hazırlıklarını sürdürüyor.

Hazırlıklar Sona Yaklaşıyor

TBMM Genel Kurulu, 29 Temmuz’daki birleşimin ardından tatile girmişti. Meclis, 15 ve 16 Ağustos'ta düzenlenen olağanüstü toplantıların ardından 1 Ekim Salı günü yeniden faaliyete geçecek.

Bakım ve Temizlik Çalışmaları

Yeni yasama yılı öncesinde, ilgili birimler tarafından yapılan temizlik, bakım ve onarım çalışmaları hızla tamamlanıyor. Ana binada yer alan mermer zeminler ile Şeref Merdivenleri onarımı gerçekleştirildi ve bu alanlarda cilalama işlemleri yapıldı.

Ayrıca, Tören Salonu'ndaki avizeler değiştirildi ve çevre aydınlatmalarında tasarruflu LED lambalar kullanıldı. Meclis’teki tüm ısıtma, soğutma, havalandırma sistemlerinin bakım süreçleri de tamamlandı.

Elektronik Sistemlerin Güncellenmesi

Genel Kurul salonunda yasama çalışmalarının aksaksız sürdürülebilmesi için elektronik oylama, yoklama ve seslendirme sistemlerinin bakımları ve işlerlik testleri gerçekleştirildi. Aynı zamanda, acil durumlar için Şeref Holü’nde ilk yardım merkezi ve 112 sağlık istasyonu hizmet vermekte.

Acil Durumlara Hızlı Müdahale

Başkanlık divanı bölümüne yerleştirilen acil durum butonu, genel kurulda yaşanabilecek sağlık sorunlarına karşı hızlı müdahale imkanı sağlıyor. Bu butona basılması halinde, sağlık ekibi Genel Kurul'a 1 dakika içinde ulaşabiliyor.

Yüksek Camların Temizliği

Meclis'le ilgili tüm alanlarda başta makam odaları ve grup toplantı salonları olmak üzere genel temizlik işlemleri yürütülürken, yüksek yerlerdeki camlar profesyonel dağcı ekipler tarafından temizlendi. Ayrıca, TBMM’nin kreş ve anaokullarında da detaylı temizlik çalışmaları yapıldı.

Meclis'te 1 Ekim Salı günü başlayacak yeni yasama yılı öncesi temizlik, bakım ve onarım...

Meclis'te 1 Ekim Salı günü başlayacak yeni yasama yılı öncesi temizlik, bakım ve onarım çalışmalarında sona yaklaşıldı. Genel Kurul salonunda; yasama faaliyetlerinin etkin ve aksamadan yapılabilmesi için elektronik oylama-yoklama ve seslendirme sisteminin periyodik bakımları ve işlerlik testleri yapıldı.

CHP'deki para sayma görüntüleri davasında ara karar Erdoğan ile Zelenskiy BM'de görüştü YRP'li Kılıç'tan 'erken seçim' açıklaması İmamoğlu'na destek telefonu