TBMM'de hakkında en çok fezleke hazırlanan milletvekili belli oldu!

TBMM Başkanlığınca Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevk edilen, dokunulmazlıkların kaldırılması istemiyle hazırlanmış fezleke sayısı 733'e ulaştı. Hakkında en çok fezleke hazırlanan parti HEDEP; milletvekili ise HEDEP'ten Salihe Aydeniz oldu.

TBMM'de hakkında en çok fezleke hazırlanan milletvekili belli oldu!

TBMM'de dokunulmazlıkların kaldırılması istemiyle hazırlanan ve Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevk edilen fezleke sayısı 733'e oldu.

Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri, Meclis Başkanlığınca "Gelen Kağıtlar" listesinde yayımlanarak Karma Komisyona havale edildi.

TBMM'de hakkında en çok fezleke hazırlanan milletvekili belli oldu! - Resim : 1

'TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ İLE ÖRGÜT PROPAGANDASI SUÇLARI'

Komisyondaki fezleke sayısı 733'e ulaştı. Bu fezlekelerden 512'si HEDEP milletvekilleri hakkında hazırlananlardan oluşuyor. HEDEP milletvekillerinin fezlekeleri, terör örgütü üyeliği ile örgüt propagandası suçlarını da kapsıyor.

TBMM'de hakkında en çok fezleke hazırlanan milletvekili belli oldu! - Resim : 2

En çok fezleke HEDEP Mardin Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında hazırlandı. Aydeniz'in fezleke sayısı 97 oldu.

TBMM'de hakkında en çok fezleke hazırlanan milletvekili belli oldu! - Resim : 3
Salihe Aydeniz / HEDEP Mardin Milletvekili 

İsnat edilen suç türlerine bakıldığında ise en çok 326 dosyayla terör örgütü propagandasından fezleke  bulunuyor. Bunun yanı sıra fezlekeler, suçu ve suçluyu övme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, Türkiye Cumhuriyeti devletini ve hükümetini aşağılama, kamu görevlisine hakaret, silahlı terör örgütü üyeliği, Cumhurbaşkanına hakaret, tehdit ve iftira suçlarını içeriyor.

Kaynak: AA

Komisyon hazır adaylar için geri sayım başladı Akşener: Şimdiki aklım olsa geri dönmezdim Küçük partilere yeşil ışık yaktı İYİ Parti Trabzon adayları belli oldu