TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş'un Iraklı Parlamenter ile Görüşmesi

Mehmet Muş, Iraklı parlamenterlerle görüşerek bölgedeki sorunlar ve işbirlikleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş'un Iraklı Parlamenter ile Görüşmesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, Irak Temsilciler Meclisi Gümrük Vergilendirme Alt Komitesi Başkanı Khalel Gazi Hassan El Dosaki ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Görüşmenin Ayrıntıları

Görüşmede, Muş, TBMM'de kabul edilen kanun tekliflerinin yüzde 55'inin başkanlığını yaptığı komisyonda ele alındığını belirtti. Aynı zamanda, Gazze'deki saldırılara değinerek, gelişmelerin tüm dünya için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Muş, şu ifadeleri kullandı: "İsrail, eğer durdurulmazsa bütün Orta Doğu'yu kan gölüne çevirecek. ABD'nin bu süreçteki rolü ise son derece tartışmalı."

İsrail'in Saldırganlığına Tepkiler

İsrail'in Lübnan'daki saldırılarına da dikkat çeken Muş, katliamların durması için uluslararası toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. "İsrail'in saldırganlığı, en büyük tehdit olarak karşımızda duruyor."

PKK ve Irak İle İlişkiler

PKK'nın terör saldırılarına da değinen Muş, Türkiye’nin ulusal güvenliğini ilgilendiren bu tehdidin ortadan kaldırılması için Irak hükümetinin desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti. "Irak devleti ile herhangi bir meselemiz yok, ancak terörle mücadelede destek bekliyoruz."

İki Ülke Arasındaki İlişkiler

Muş, Türkiye ile Irak arasında iyi ilişkilerin olduğunu hatırlatarak, iki ülkenin refahı için işbirliğini artırma gerektiğini vurguladı. Irak Temsilciler Meclisi Gümrük Vergilendirme Alt Komitesi Başkanı Dosaki ise Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini ifade etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş (sağ 2), Irak Temsilciler Meclisi Gümrük...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş (sağ 2), Irak Temsilciler Meclisi Gümrük Vergilendirme Alt Komitesi Başkanı Khalel Gazi Hassan El Dosaki (sol 3) ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü AK Parti MYK'nın Toplantısı Yapıldı AK Partili isim yargıyı hedef aldı Bahçeli'den Sinan Ateş davasına ilişkin açıklama