Son dakika!"Kılıçdaroğlu'na suikast" iddiasında bulunan Merdan Yanardağ hakkında soruşturma

Son dakika haberleri... Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Twitter isimli sosyal medya hesabında "Merdan Yanardağ @merdanyanardag" isimli twitter hesabından yapılan paylaşım ile ilgili olarak paylaşımı yapan şüpheli hakkında TCK.nun 217/A maddesinde düzenlenen "Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma" suçundan dolayı re'sen soruşturma başlatılmasına karar verilerek, şüpheli paylaşım ile ilgili beyanı ve ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır bulunması için çağrılmıştır.

Son dakika!"Kılıçdaroğlu'na suikast" iddiasında bulunan Merdan Yanardağ hakkında soruşturma

Son dakika haberleri... Kılıçdaroğlu’na suikast iddiasında bulunan tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlatılmasına karar verildi.

Cumhuriyet Başsavcılı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Twitter isimli sosyal medya hesabında "Merdan Yanardağ @merdanyanardag" isimli twitter hesabından yapılan 12/05/2023 tarihinde yapılan "1- Türkiye'nin siyasal ve toplumsal yaşamını derinden etkileyecek önemli bir olayı, -geç bir saatte de olsa- kamuoyu ile paylaşmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kaynağıma güvendim... Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast yapacak bir grubun Gürcistan'a Türkiye'ye girdiği belirtiliyor." şeklindeki paylaşım ile ilgili olarak paylaşımı yapan şüpheli hakkında TCK.nun 217/A maddesinde düzenlenen "Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma" suçundan dolayı re'sen soruşturma başlatılmasına karar verilerek, şüpheli paylaşım ile ilgili beyanı ve ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır bulunması için çağrılmıştır.

Yanardağ'ın sosyal medya hesabından hesabından yaptığı suikast paylaşımları:

Son dakika!"Kılıçdaroğlu'na suikast" iddiasında bulunan Merdan Yanardağ hakkında soruşturma - Resim : 1

Son dakika!"Kılıçdaroğlu'na suikast" iddiasında bulunan Merdan Yanardağ hakkında soruşturma - Resim : 2

Hakaretler havada uçuştu Millet İttifakı genel başkanları CHP merkezinde toplandı Kılıçdaroğlu yine mutfakta: Market fiyatlarını karşılaştırdı Mansur Yavaş Öcalan'dan söz ederken "Apo Bey" dedi