Son Dakika: Valilik, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ı ifadeye çağırdı

Son Dakika: Afyonkarahisar Valiliği, Irak uyruklu bir kişinin evrakları tamam olmasına rağmen ruhsat vermediği gerekçesi ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın ifadesini istedi. Köksal, ifadeye çağrılmasının ardından çektiği videoyla ruhsat tartışmasına açıklık getirdi.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Fatih Topuz, Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın Erenler Mahallesi’nde Irak Uyruklu Moussa K. GATEA’ya ait spor salonunun mühürlenmesi ile ilgili ifadesini istedi. 

"İSTERSEN AĞZINLA KUŞ TUT, YİNE DE DÜKKAN AÇILMAYACAK"

Valilik yazısında, Moussa K. GATEA’nın spor salonu açma talebine dair belgelerin tamamlandığı ancak belediyeye teslim edilmesine rağmen sürecin defalarca ertelendiği, “İstersen ağzınla kuş tut, yine de dükkan açılmayacak, Burcu Hanım söz verdi, sözünü tutacak" denilerek ruhsat verilmediği iddiaları olduğu ifadenin bu yüzden istendiği açıkça dile getirildi. 

Son Dakika: Valilik, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ı ifadeye çağırdı - Resim : 1
Burcu Köksal

"6 HAZİRAN’A KADAR İFADE VERİN"

Valilikten Başkan Köksal’a gelen resmi yazı da 6 Haziran 2024 gününe kadar ifade verilmesi gerektiğini aksi halde “ifade vermemiş” sayılacağı belirtildi. 

Afyon Postası, Valiliğin Burcu Köksal'a gönderdiği yazıya da ulaştı. Yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Müşteki Irak uyruklu Moussa K. GATEA’nın spor salonu açma talebi ile ilgili belediyenin istediği gerekli evrakları hazırlayıp tamamladığı, belediyeye teslim ettiğini ve teslim edildiğine dair herhangi bir alındı belgesi verilmediğini bu süreçte defalarca bekletildiğini, “istersen ağzına kuş tut yine de dükkan açılmayacak, Burcu Hanım söz verdi sözünü tutacak” denilerek ruhsat verilmediği iddia edilmektedir. İddialarına ilişkin olarak yazılı ifadenizi, 5271 sayılı CMK’nın 147’nci maddesinde yazılı hak ve yükümlülükler ile bir avukattan hukuki yardım alma haklarınızdan yararlanabileceğinizi göz önünde tutularak en geç 06/06/2024 tarihine kadar valilik adresinde adınıza gönderilmesi, aksi halde ifadeye çağrılacağınızın bilinmesini rica ederim.”

Son Dakika: Valilik, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ı ifadeye çağırdı - Resim : 2

KÖKSAL'DAN İLK AÇIKLAMA

  • Köksal, ifadeye çağrılmasının ardından çektiği videoyla ruhsat tartışmasına açıklık getirdi.
  • Valinin olayın aslından haberi olmadığını düşündüğünü söyleyen Köksal, “Iraklı bir kişinin işlettiği yer, kanunlara aykırı olduğu için mühürlenmiştir. Iraklı şahsın, işletmesi için herhangi bir ruhsat başvurusunda bulunmadığı ortaya çıktı” dedi.

Kaynak: haberet.com

Akşener cumhurbaşkanı yardımcısı mı oluyor? Özgür Özel'den Erdoğan - Akşener görüşmesi hakkında ilk yorum Ekrem İmamoğlu Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi Erdoğan ve Yavaş ilk 3'te! İkinci sırada herkesi şaşırtan sürpriz