Son Dakika: Ümit Özdağ Özgür Özel'e ziyaretinde UEFA'ya tepki olarak bozkurt işareti yaptı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Görüşme sonrası açıklama yapan liderler, UEFA'nın Merih Demiral soruşturması hakkında kritik mesajlar verdi. Özel, açılan soruşturmayı doğru bulmadığını belirterek "Bu işaret konusunda özgürlükçü olmak lazım" dedi. Özdağ ise bozkurt işareti yaparak açık bir mesaj verdi. O anlarda Özel'in Özdağ'a bakışları görüşmeye damga vuran anlar olarak kayda geçti.

Son Dakika: Ümit Özdağ Özgür Özel'e ziyaretinde UEFA'ya tepki olarak bozkurt işareti yaptı
  • Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti.
  • CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmeye Özdağ'ın 'bozkurt işareti' yaptığı anlar damga vurdu.

Son Dakika: Ümit Özdağ Özgür Özel'e ziyaretinde UEFA'ya tepki olarak bozkurt işareti yaptı - Resim : 1

  • Özel ve Özdağ, yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Son Dakika: Ümit Özdağ Özgür Özel'e ziyaretinde UEFA'ya tepki olarak bozkurt işareti yaptı - Resim : 2

  • Liderler açıklamalarında 'göçmen sorununa' değinerek UEFA'nın milli futbolcu Merih Demiral hakkındaki disiplin soruşturmasına ilişkin konuştu.

Son Dakika: Ümit Özdağ Özgür Özel'e ziyaretinde UEFA'ya tepki olarak bozkurt işareti yaptı - Resim : 3

"HİTLER İŞARETİ YAPANLARLA UĞRAŞSINLAR"

  • Söze ilk başlayan Ümit Özdağ, bozkurt işareti yaparak, "Bu, Türk milletinin 2 bin yıldan beri işareti. Bozkurt ile karşılaşanlar birbirlerine Türk olduklarını göstermek için bozkurt yaparlar ve herhangi bir siyasi partiyle ilgisi yoktur. Afganistan'ın kuzeyinde yaşayan Türkler de yapıyor bunu, Sibirya'da yaşayan Türkler de yapıyor, Azerbaycan'da, Tebriz'de 10 binlerce kişi yapıyor bunu. Bence Alman devletinin bozkurt yapanlarla değil de Hitler işareti yapanlarla uğraşması daha isabetli olur."

Son Dakika: Ümit Özdağ Özgür Özel'e ziyaretinde UEFA'ya tepki olarak bozkurt işareti yaptı - Resim : 4

  • CHP Genel Başkanı Özel de aynı soruya karşılık, şu anda Türkiye'nin ve Türk Milli Takımı'nın tartışmalara, polemiklere değil, cumartesi akşamki maça konsantre olmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Son Dakika: Ümit Özdağ Özgür Özel'e ziyaretinde UEFA'ya tepki olarak bozkurt işareti yaptı - Resim : 5

"TARTIŞMAYI TÜRKİYE'DE KÖPÜRTMEK MİLLİ TAKIMA ZARAR VERİR"

  • UEFA'nın harekete geçmesini doğru bulmadıklarını dile getiren Özel, şöyle devam etti:
"Genç bir futbolcunun gol sevincini yaşarken kullandığı bu işaretten dolayı böyle bir soruşturmayı doğru bulmadığımızı dün de ifade ettik. Ama bu tartışmayı Türkiye'de köpürtmek, büyütmek ve bir siyasi çekişme noktasına getirmeye çalışmak, başta milli takıma zarar verir. Bu konuda herkesin duyarlı davranması gerekiyor.

Son Dakika: Ümit Özdağ Özgür Özel'e ziyaretinde UEFA'ya tepki olarak bozkurt işareti yaptı - Resim : 6

"ÖZGÜRLÜKÇÜ OLMAK LAZIM"

Bir de bu konuda, bu işaret konusunda özgürlükçü olmak lazım sıkıntı yok, biz hep böyleydik. Ama bundan birkaç yıl önce bir genç sporcumuz bu sefer zafer işareti yapınca, bugün bu işaretin özgürlüğünü savunanlar tarafından linç edilmişlerdi. Onları kendi tutarlılıkları açısından kendilerini sorgulamaya davet etmek lazım. Yoksa futbolcumuzun yaptığı işaretten ziyade, oynadığı güzel futbol ve hepimize yaşattığı gurur yönünden değerlendirmesi gerekir diye düşünüyorum."
  • Özdağ'a parti heyetinde Genel Sekreteri Cezmi Polat, Zafer Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu, Zafer Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Murat Yıldız, Zafer Partisi Kadın, Aile ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan eşlik etti.

Kaynak: Ajanslar

Özgür Özel'den Sinan Ateş davası açıklaması 'Erken seçim' yazısı Bülent Arınç'tan ekonomi eleştirisi Kadınlar bekarlık soyadını kullanabilecek mi?