Son dakika... Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyurdu! Muharrem İnce'ye yurt dışında verilen oylar ne olacak?

Son dakika haberleri... Seçimlere saatler kala Memleket Partisi'nin Genel Başkanı Muharrem İnce adaylıktan çekildiğini açıkladı. İnce, adaylıktan çekilirken Millet İttifakı'nın kaybetmesi ihtimali ile ilgili 'bahaneleri kalmasın' diyerek adaylık serüveninden ayrıldığını açıklamasının üzerine yurt dışında Muharrem İnce'ye verilen olayların ne olacağı merak edilip araştırılmaya başlandı. Peki yurt dışında Muharrem İnce'ye verilen oylar ne olacak? Oy pusulaları yeniden basılacak mı?

Son dakika... Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyurdu! Muharrem İnce'ye yurt dışında verilen oylar ne olacak?

Türkiye nefesini tuttu 14 Mayıs'ı bekliyor. Siyasi arena oldukça çekişmeli ilerlerken bir son dakika gelişmesi kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı rekabetinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan yarışacaktı. Fakat Muharrem İnce seçime 3 gün kala adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiği duyurmasının ardından yurt dışı ve gümrük kapısında oy kullanan seçmenlerin oylarının durumu merak edilmeye başlandı. Konuya ilişkin YSK'dan son dakika açıklaması geldi.

YSK'dan yapılan açıklamada, "Pusula değişmeyecek, verilen oylar geçerli" denildi.

Son dakika... Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyurdu! Muharrem İnce'ye yurt dışında verilen oylar ne olacak? - Resim : 3

MUHARREM İNCE'NİN OYLARI NE OLACAK?
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi (YSK) Mehmet Yakupoğlu'nun T24'e yaptığı açıklamalara göre mevcut durumda Muharrem İnce için yurt dışında ve gümrük kapılarında kullanılan oylar geçerli sayılmaya devam edilecek.

Yakupoğlu, İnce'nin kararının sadece siyasi sonuçları olabileceğini, seçim sürecinin resmi işleyişinde bir değişikliğe sebep olmayacağını belirtti.

Muharrem İnce'nin YSK'ya resmi bir açıklama yapmasının ardından yurt dışı oylarının geçersiz sayılacağı düşünülüyor.

OY PUSULALARI YENİDEN Mİ BASILACAK?
Bu doğrultuda İnce, 14 Mayıs'a kadar gümrük kapılarında ve 14 Mayıs günü Türkiye genelindeki oy verme noktalarında kullanılan pusulalarda yer almaya devam edecek.

Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu'na göre aday listelerindeki herhangi bir eksilme, değişikliği gerektirmiyor. Yani oy pusulası değiştirilmeyecek ve İnce’nin aldığı oylar geçersiz sayılmayacak.

İnce seçime katılım sürecini tamamladığı ve pusulada yer aldığı için, Memleket Partisi liderine verilen oylar da sayılacak.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da İnce giderayak Millet İttifakı'nı topa tuttu Cumhurbaşkanı Gençlerle programı saat kaçta, hangi kanalda? RTÜK seçim yasaklarını hatırlattı: En ağır yaptırımlar uygulanacak!