Son dakika haberi... Anayasa Mahkemesi HDP'nin karar ertelensin talebini reddetti

Son dakika haberi... Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP'nin nihai kararın seçim sonrasına bırakılması talebini reddetti. HDP'nin Hazine yardımı blokesine yönelik savunması için de 15 günlük ek süre verildi.

Son dakika haberi... Anayasa Mahkemesi HDP'nin karar ertelensin talebini reddetti

HDP Hukuk Komisyonu, partinin kapatılması istemli davada kararın Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden sonraya bırakılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuştu.

Son dakika haberi... Anayasa Mahkemesi HDP'nin karar ertelensin talebini reddetti - Resim : 1

Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının tedbir talebi üzerine, partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına 5 Ocak'ta bloke konulmasına karar vermişti. Yüksek Mahkeme, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sunulan ek bilgi ve belgeler kapsamında partiye savunma yapması için ayrıca 30 gün süre vermişti.

Son dakika haberi... Anayasa Mahkemesi HDP'nin karar ertelensin talebini reddetti - Resim : 2

Anayasa Mahkemesi, HDP'nin "sözlü savunma dahil tüm yargılama faaliyetlerinin Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri sonrası bir tarihe ertelenmesi" talebi ile davalı partinin 30 gün içerisinde savunma hazırlanabilmesinin mümkün olmaması sebebiyle 2 aydan az olmamak üzere ek süre verilmesi talebini Genel Kurul'da görüştü.

Son dakika haberi... Anayasa Mahkemesi HDP'nin karar ertelensin talebini reddetti - Resim : 3

Yüksek Mahkeme, dosyanın görüşülmesinin seçim sonrasına ertelenmesi talebinin reddine karar verirken, tedbire ilişkin savunmanın yapılması için 15 gün ek süre verilmesine karar verdi.

Son dakika haberi... Anayasa Mahkemesi HDP'nin karar ertelensin talebini reddetti - Resim : 4

Ayrıca, 14 Mart Salı günü partinin esasa ilişkin savunmasını yapması kararlaştırıldı.

Alman Stern dergisi haddini aştı 109 ton altında geri sayım Akşener grup toplantısında konuştu HDP konusunda düğüm yarın çözülüyor