Son Dakika: CHP İstanbul İl Kongresi yapıldı! Kıyasıya geçen yarışı Özgür Çelik kazandı

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. CHP İstanbul İl Başkanlığı için Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat yarıştı. Arbedelerin yaşandığı ve ara verilen kongreyi Özgür Çelik kazandı.

Önümüzdeki ay yapılması planlanan kurultay öncesi CHP'nin 38. Olağan İstanbul İl Kongresi sona erdi.

GENEL MERKEZ İLE YENİLİKÇİLER ARASINDA REKABET

Kongre, bir anlamda genel merkez ile yenilikçiler rekabetine sahne oldu. Haliç Kongre Merkezi'nin ev sahipliği yaptığı, arbedelerin yaşandığı, gergin kürsü konuşmalarının görüldüğü 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'ni Özgür Çelik kazandı. Çelik, böylelikle CHP İstanbul İl Başkanı oldu. 

Son Dakika: CHP İstanbul İl Kongresi yapıldı! Kıyasıya geçen yarışı Özgür Çelik kazandı - Resim : 1

AZ FARKLA KAZANDI

Değişimcilerin adayı olarak gösterilen Özgür Çelik'in kazanmasının tescillenmesinin ardından salonda "Her şey güzel olacak" sloganları atılmaya başlandı. Çelik, Canpolat'la girdiği yarışı az farkla kazandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre değişimcilerin adayı Özgür Çelik 342, Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklediği Cemal Canpolat 310 oy aldı. 

Son Dakika: CHP İstanbul İl Kongresi yapıldı! Kıyasıya geçen yarışı Özgür Çelik kazandı - Resim : 2

KONGREYE BİRÇOK SİYASİ KATILDI

Kongrenin Divan Başkanlığı’na da eski CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal seçildi. 

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan aday adayı Özgür Özel, Antalya İl Kongresi’nde olduğu için İstanbul’dakine katılmadı. Kongreye CHP Genel Başkanı aday adaylarından Prof. Dr. Örsan Kunter Öymen ile Ünal Karahasan, Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, Devrim Çelik, Zeynel Emre, Hasan Efe Uyar, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, çok sayıda milletvekili ve Parti Meclisi (PM) üyeleri de katıldı.

Son Dakika: CHP İstanbul İl Kongresi yapıldı! Kıyasıya geçen yarışı Özgür Çelik kazandı - Resim : 3

CHP İL BAŞKANI KAFTANCIOĞLU KONGREDE YUHALANDI

Kongrede ilk söz alan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, solandaki bir grup tarafından yuhalandı. Kaftancıoğlu, salondan yükselen seslere alkışla karşılık verdi.

Konuşmasına "Yaklaşık 6 yıldır sürdürdüğüm il başkanı olarak bu kürsüden son kez sesleneceğim size ve son kez karşınızdayım" sözleriyle başlayan Kaftancıoğlu, "İstanbul il örgütünün kongresi başlıyor. İstanbul örgütü olarak nasıl bir örgüt var, fikri var, adaylarımız var? Adaylar arasında kıymetli bir yarış var ve İstanbul örgütü sadece ve sadece kongre zamanlarında değil, İstanbul örgütü özgür, özgün ve hür iradesiyle bugün demokratik yarışını gerçekleştirecek" ifadelerini kullandı.

Son Dakika: CHP İstanbul İl Kongresi yapıldı! Kıyasıya geçen yarışı Özgür Çelik kazandı - Resim : 4

İMAMOĞLU KÜRSÜYE ÇIKTI 'HALKIN UMUDU KILIÇDAROĞLU' SLOGANLARI ATILDI

Kongrede İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da kürsüye çıktı. Salondakilerin "Her şey çok güzel olacak" sloganlarıyla konuşmasına başlayan İmamoğlu, iki adaya da başarı dileklerini sundu.

"2019 seçimleri, Türkiye demokratlarının ortak başarısıdır" diyen İmamoğlu, CHP'nin devletin ya da piyasanın değil, halkın partisi olduğuna vurgu yaptı.

İmamoğlu konuşması esnasında 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu' sloganları atıldı.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

İmamoğlu, "Her birimiz çok önemli günlerden geçiyoruz. 9 Eylül'de partimizin 100. yaşını kutladık. 6 Ekim'de düşman işgalinden kurtuluşumuzu kutladık. Birileri yıllarca geçmişimizi unutturmak istedi. 100'üncü yılımızı daha mutlu yaşamak isterdik ama başaracağız" dedi.

Son Dakika: CHP İstanbul İl Kongresi yapıldı! Kıyasıya geçen yarışı Özgür Çelik kazandı - Resim : 5

SALONDA ARBEDE

Kongresi'nin ilerleyen dakikalarında Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren söz alırken, konuşması sırasında salondaki partililerden bazıları Ayseven'e tepki gösterdi. Bunun üzerine arbede çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 27 Eylül'de Yuvam İstanbul kreşinin Sultangazi'de açılışı sırasında katılımın azlığından şikayet ederek CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren'e, "Sen kendi üyene burada büyükşehir belediyesinin temelini duyurmuyorsan, rezillik" diyerek tepki göstermişti.

Son Dakika: CHP İstanbul İl Kongresi yapıldı! Kıyasıya geçen yarışı Özgür Çelik kazandı - Resim : 7

600'DEN FAZLA DELEGE OY KULLANDI

Kongre'de 600'den fazla delege oy kullanırken, sayımlar gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

Son Dakika: CHP İstanbul İl Kongresi yapıldı! Kıyasıya geçen yarışı Özgür Çelik kazandı - Resim : 8

İSTANBUL'DA 14 İLÇE BAŞKANI YENİLENDİ

CHP İstanbul ilçe kongreleri geçen ay tamamlanmış; 39 ilçeden 14’üne yeni ilçe başkanları seçilmişti. 

Son Dakika: CHP İstanbul İl Kongresi yapıldı! Kıyasıya geçen yarışı Özgür Çelik kazandı - Resim : 9

KURULTAY PROVASI GİBİ KONGRE

CHP'de İstanbul seçimi, 4-5 Kasım'da düzenlenecek kurultay açısından da önem taşıyor. Ankara'da düzenlenecek kurultayda 1200 delegenin 196'sını İstanbul'dan katılacak üyeler oluşturacak.

Son Dakika: CHP İstanbul İl Kongresi yapıldı! Kıyasıya geçen yarışı Özgür Çelik kazandı - Resim : 10

İYİ Parti'de kritik istifa Teşkilatlara yerel seçim talimatı Cumhurbaşkanı'ndan İsrail açıklaması Kamuoyu Araştırmacısı Daşdemir'den Haberet'e özel açıklamalar!