Son Dakika: CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den İYİ Parti açıklaması: Eski dosttan düşman olmaz

Son Dakika: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti'nin yerel seçim kararı sonrası yaptığı açıklamada "Bütün örgütümüzden ve seçilmişlerden isteğimiz şudur; Eski dosttan düşmen olmaz. İttifak arayışımızı tabana yayacağız" dedi.

  • İYİ Parti dün gerçekleştirdiği Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında oy çokluğuyla CHP'nin yerel seçimde iş birliği teklifini reddetmişti.
  • Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti'nin verdiği "Seçimlere hür ve müstakil girme kararını" değerlendirdi.
  • Özel, Meral Akşener'in ve partililerinin verdiği karara saygılı olduklarını belirterek partililerinden de bu karara saygı duymalarını istedi.

Son Dakika: CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den İYİ Parti açıklaması: Eski dosttan düşman olmaz - Resim : 2

"KARARLARINA SAYGI DUYUYORUM"

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • İttifak demek istemedim çünkü o kelime çok yoruldu. 30 Kasım Perşembe günü bu kapsamda Meral Akşener'i ziyaret ettik. Kararlarının gözden geçirilip geçirilmeyeceğinin mümkün olup olmadığını sorduk. Mümkün olan en çok yerde işbirliği yapıp ortak bir sonuca varmak isteriz. Kendileri Genel İdare Kurulu'na götüreceklerini söylediler dün de götürdüler konuştular. Kararlarına saygı duyuyorum.

Son Dakika: CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den İYİ Parti açıklaması: Eski dosttan düşman olmaz - Resim : 3

"ESKİ DOSTTAN DÜŞMAN OLMAZ"

  • Gittiğimiz tüm ilçelerde çok kıymet verdiğimiz bir partidir. Çünkü İYİ Parti seçmenleri gerçekten iyi insanlar. Bütün örgütümüzden ve seçilmişlerimizden talebim şudur:
  • Sakın olumsuz bir karar verdi diye kötü olduğumuzu düşünmeyin. Eski dosttan düşman olmaz.

Son Dakika: CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den İYİ Parti açıklaması: Eski dosttan düşman olmaz - Resim : 4

"İTTİFAK ARAYIŞIMIZI TOPLUMSAL TABANA YAYACAĞIZ"

  • Bundan sonra ittifak arayışımızı toplumsal tabana yayacağız. İstanbul'a ihanet edenler bir daha ihanet etmesinler diye bütün milletimizle ittifak yapacağız.
  • Bu yol bizim bu yürüyüş bizim değildir. Bütün milletimizle, yürüyeceğimiz yoldur. Halkla ranta karşı yürüyeceğimiz bir yoldur."

Kaynak: haberet.com

Başak Demirtaş HEDEP'ten İBB'ye aday olacak mı? Bakan Yerlikaya İBB adaylığı iddialarını yalanladı İYİ Parti CHP ile ittifakı reddetti! Blöf mü yapıldı? İYİ Parti'nin CHP kararı sonrası ilk istifa