Son Dakika! Bakan Çavuşoğlu: İsveç'in sorumluluğu var kınayarak kaçamazlar

Son Dakika Haberleri... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile düzenlediği ortak basın toplantısında İsveç'teki skandal görüntülerle ilgili konuştu. Bakan Çavuşoğlu, "Bu eylem şehrin merkezinde, belediyenin önünde gerçekleşti. İsveç'in burada sorumluluğu var. Sadece kınayarak bundan kaçamazlar. " ifadelerini kullandı.

Son Dakika! Bakan Çavuşoğlu: İsveç'in sorumluluğu var kınayarak kaçamazlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile yaptığı görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında İsveç'teki gösteriye tepki göstererek "Bu hem ırkçı hem de nefret suçu içeren bir eylem" ifadelerini kullandı.

İşte Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar;

PKK/YPG destekçilerinin İsveç'teki provokasyonları hem ırkçı hem de nefret suçu içeren bir eylemdir. İsveç'in de mücadele etmesi gereken bir eylemdir. İsveç'in sorumluluğu var, kınayarak kaçamazlar.

Terörle mücadele konusunda anayasasını İsveç değiştirdi. O kanunlara bile gerek yok. Bu eylem şehrin merkezinde belediyenin hemen önünde herkesin gözü önünde gerçekleşti.

Üçlü muhtıra son derece açık. Biz ne fazlasını istiyoruz ne eksiğini istiyoruz. Hangi konuda mutabık kaldıysak onun gereğinin yerine getirilmesini istiyoruz.

ABD ziyaretinde sadece F-16 ve yaptırımlar konuşulmayacak, ilişkimizi ilgilendiren tüm konuları ele alacağız. Elbette Suriye'yi de ele alacağız. Çünkü ABD'nin Suriye'de terör örgütlerine desteğini sürdürüyor. Bu bizim için bir tehdittir. Rusya da aynı şekilde bu konuda verdiği sözü tutmuyor.

Ali Babacan'dan özgüven dolu sözler Fahrettin Altun'dan The National News'e sert yanıt Meral Akşener taburcu oldu Konu Türkiye olunca iktidar ve muhalefet aynı noktada birleşti