Son Dakika: AK Parti MYK toplandı! İsrail-Filistin savaşı hakkında açıklama | Blinken'ın sözlerine tepki

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulunuyor. Çelik, her türlü sivil kayıplarına karşı olduklarını dile getirdi. ABD'nin bölgeye gemi göndermesine tepki gösteren Çelik, "Böyle olursa diplomasi işe yaramaz" dedi. Blinken'in sözlerine de sert çıkan AK Parti Sözcüsü Çelik, "Dini aidiyetler üzerinden tarafgirlik yapılıyor" şeklinde konuştu.

Son Dakika: AK Parti MYK toplandı! İsrail-Filistin savaşı hakkında açıklama | Blinken'ın sözlerine tepki

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı başkanlığında toplandı.

Son Dakika: AK Parti MYK toplandı! İsrail-Filistin savaşı hakkında açıklama | Blinken'ın sözlerine tepki - Resim : 1

AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, toplantının yapıldığı AK Parti Genel Merkezine geldi.

Son Dakika: AK Parti MYK toplandı! İsrail-Filistin savaşı hakkında açıklama | Blinken'ın sözlerine tepki - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni MYK'daki A takımıyla bir araya geldi. Parti genel merkezindeki basına kapalı toplantı saat 13.50'de başladı.

"GAZZE KUŞATMASI HUKUKA AYKIRI"

Toplantıdan sonra AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Çelik'in İsrail-Filistin çatışmalarına yönelik değerlendirmesi şöyle:

"Hepimizin gündemi ve üzüntüsü Filistin İsrail olayları. Sivil can kayıplarının arttığı ve Gazze'nin topyekün bombalandığı bu görüntü hepimiz açısından üzüntü verici olduğu gibi bundan sonra nereye gideceği konusunda da büyük bir belirsizliği beraberinde getirmektedir. Her türlü sivil kayıplarına karşıyız. Sivillerin ve masum insanların hedef alınmasını kabul etmiyoruz. Barış için diplomasi koymak şu an için zor. Görüntü hepimiz açısından üzüntü verici. Burada biz nasıl ki İsrail güçleri tarafından yasa dışı yerleşim yerlerinde ve diğer yerlerde Kudüs'te başka yerlerde sivilleri hedef alan aşırı şiddet eylemlerine karşı çıkıyorsak aynı şekilde İsrail'de sivilleri hedef alan eylemlere de karşı çıkıyoruz. Sivilleri hedef alan bombalama durmalı. Toplu cezalandırmaya AB de alet olmaktadır. Gazze'nin topyekün cezalandırılması hukuka aykırı."

Son Dakika: AK Parti MYK toplandı! İsrail-Filistin savaşı hakkında açıklama | Blinken'ın sözlerine tepki - Resim : 3

"KENDİNİ SAVUNMA HAKKI SİVİLLERİ BOMBALAMAYLA OLMAZ"

Tabii ki kendini savunma hakkın var ancak bu da hukuk çerçevesi içinde olur. Topyekun saldırı ile masum çocuklar, kadınlar, siviller öldürülemez. İsrail'in kendini savunma hakkı bütün Filistin halkını bombalamayla yan yana getirilemez.

Son Dakika: AK Parti MYK toplandı! İsrail-Filistin savaşı hakkında açıklama | Blinken'ın sözlerine tepki - Resim : 4

BLINKEN'IN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

Oraya gidip ABD'nin bakanı olarak diplomasi için bulunabilirsiniz. 'Ben burada sadece ABD Dışişleri Bakanı olarak değil aynı zamanda Yahudi olarak bulunuyorum' diyemezsiniz. O zaman ortaçağa götürürsünüz. Dini aidiyetler üzerinden tarafgirlik yapılıyor ve buradan barış çıkmaz. Farklı etnik grupların iç içe yaşadığı bu bölgede herkesin dikkatli olması gerekir. Blinken'ın bu açıklaması çok yadırganası.

İmamoğlu CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'i ziyaret etti Özgür Çelik mazbatasını aldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan Fatih Erbakan'ı kabul etti Cumhurbaşkanı'ndan İYİ Parti açıklaması: Kapımız açık