Semra Güzel kimdir, kaç yaşında, nereli?

HDP'li Semra Güzel'in vekilliği düşürüldü. Son dakika haber sonrasında Semra Güzel'in milletvekilliği neden düşürüldü merak ediliyor. Peki, Semra Güzel kimdir, kaç yaşında, nereli?

Semra Güzel kimdir, kaç yaşında, nereli?

27.Dönem HDP Diyarbakır milletvekili olan Semra Güzel için meclisten vekilliği düşürme kararı çıktı. HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in milletvekilliği "devamsızlık" gerekçesiyle düşürüldü. Semra Güzel hakkındaki bilgiler...

SEMRA GÜZEL KİMDİR?

Semra Güzel, 1984'de Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde doğdu. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Daha sonra Mayıs 2009'da Mardin Çocuk ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'ne atandı ve Kasım 2010'da Mardin Nusaybin'de aile hekimi olarak çalışmaya başladı. 2012 yılında Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon bölümünde eğitimine devam etti. Ayrıca Diyarbakır Tabip Odası'nda Yönetim Kurulu Üyesi ve Eşbaşkan olarak görev yaptı.

2017 yılında düzenlenen bir operasyonda öldürülen PKK üyesi Volkan Bora'nın cep telefonunda yapılan incelemede Semra Güzel ile birlikte çektirdikleri fotoğraflar bulunmuştu. Fotoğrafların iktidara yakınlığıyla bilinen medya organlarında yayımlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gereği yapılacaktır. Biz parlamentomuzda bu tür birilerini görmek istemiyoruz" dedi.

Semra Güzel kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 1

Semra Güzel ise yaptığı açıklamada fotoğrafların 2014 yılında Çözüm Süreci sürerken çekildiğini ve o tarihte hiçbir siyasi partiye üye olmadığını söyledi. Volkan Bora ile üniversite yıllarında tanıştığını ve daha sonra sözlendiğini aktaran Güzel, 2009 ve 2014 yılları arasında ise görüşmediklerini belirtmişti. Fotoğraflarda üzerine bulunan kıyafetleri de Bora'yı ziyarete gittiği yerdekilerin kendisine giydirdiğini ifade etmişti.

2018 Milletvekili seçimlerinde HDP'yi Diyarbakır'dan temsilen TBMM'ye seçildi.

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan aranan ve Edirne'ye giderken 2 Eylül 2022 tarihinde sahte kimlikle yakalanan Semra Güzel tutuklandı.

22 Aralık 2022 tarihinde devamsızlık gerekçesiyle milletvekilliği düşürüldü.

kimdir
HDP'li Semra Güzel'in vekilliği düştü Altılı Masa 5 Ocak'ta bir araya geliyor Ömer Çelik: Absürt bir tablo Çavuşoğlu'ndan İsveç'e terör tepkisi