Seçim sonuçlarına 'hezimet' diyen CHP'li eski vekil İlhan Cihaner: Ben de adayım

Seçim yenilgisinin ardından yapılan değişim ve istifa çağrılarına rağmen koltuğunu bırakmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir rakip daha çıktı. Eski CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, kurultayda aday olacağını açıkladı. "Üç temel değişim sağlanmazsa genel başkan gitse de gitmese de yerel seçimlerde hezimet kaçınılmaz olur." diyen Cihaner, kurultayın hemen yapılması gerektiğini söyledi.

Seçim sonuçlarına 'hezimet' diyen CHP'li eski vekil İlhan Cihaner: Ben de adayım

CHP içerisinde 'değişim' ve 'istifa' çağrıları devam ederken Genel Başkanlık koltuğu için Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'in ismi öne çıkmıştı.

Son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim yenilgisinin ardından "Bence yenilgiyi aşan hezimet boyutunda bir sonuçla karşı karşıya kaldık." açıklamasıyla gündeme gelen CHP'li eski vekil İlhan Cihaner, 'Ben de varım' dedi.

İlhan Cihaner
İlhan Cihaner

Kurultayda aday olacağını açıklayan Cihaner, kararını bu hafta sonu gerçekleştireceği geniş katılımlı toplantıda ilan edeceğini söyledi.

CHP YÖNETİMİNE AĞIR ELEŞTİRİ

CHP içindeki "Gelecek İçin Biz" grubunun lideri, eski İstanbul Milletvekili Cihaner, Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuştu. Cihaner, şu açıklamalarda bulundu:
"Üç temel değişim sağlanmazsa genel başkan gitse de gitmese de yerel seçimlerde hezimet kaçınılmaz olur. CHP politikasını doğru şekilde ortaya koyarsa daha yaşanabilir bir Türkiye, daha yaşanabilir bir dünyaya katkı sunabilir. Şu anda LGBTİ haklarıyla ilgili İnsan hakkı savunusu bile yapamıyoruz. Merdan Yanardağ birilerinin hoşuna gitmeyen sözleri nedeniyle tutuklandı. Orada refleks çok geç verildi." 

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Meclis'te grup kuruyor Değişim kavgası büyüyor! TBBM'de tartışma! İYİ Parti'nin yeni Başkanlık Divanı yeni yol haritasını belirledi